Waarom Maakt De Ventilator In De Systeemeenheid Geluid?

Inhoudsopgave:

Waarom Maakt De Ventilator In De Systeemeenheid Geluid?
Waarom Maakt De Ventilator In De Systeemeenheid Geluid?

Video: Waarom Maakt De Ventilator In De Systeemeenheid Geluid?

Video: Waarom Maakt De Ventilator In De Systeemeenheid Geluid?
Video: How to Fix Computer Making Grinding Noise (Easy Method) 2023, December
Anonim

Het geluid dat uit de systeemeenheid komt, kan op verschillende problemen wijzen. Maar zelfs als zeker is dat het van een van de ventilatoren komt, moet je niet ontspannen, want hoogwaardige ononderbroken koeling is de sleutel tot een lange levensduur van de computer.

Waarom maakt de ventilator in de systeemeenheid geluid?
Waarom maakt de ventilator in de systeemeenheid geluid?

De meeste mensen, die de vooruitgang proberen bij te houden, werken hun pc's voortdurend bij en streven ernaar ze te vervangen door nieuwe, geavanceerdere. Desalniettemin is het mogelijk dat de ventilator luidruchtig is vanwege het feit dat dit een oud model is, dat luid lijkt tegen de achtergrond van moderne, bijna stille modellen. Als het geluid recent of onverwacht is verschenen, zijn er verschillende opties voor storingen die dit kunnen veroorzaken.

Voedingskoeler

Het koelsysteem van de voeding kan geluid maken. Als de ruimte stoffig is of als het hele systeem al enkele jaren werkt zonder de elementen te vervangen, komt de vervuiling zelfs daar, waarbij alle beschermende lijnen worden omzeild. Dit onderdeel maakt meestal het meeste geluid, aangezien de koeler een grote diameter heeft en een zeer hoog toerental. Voor reiniging en ontluchting zal de voeding gedemonteerd moeten worden.

Sommige modellen zijn eenvoudig te demonteren, het belangrijkste is om te onthouden waar welke bout is losgeschroefd. Na het reinigen en smeren van de benodigde onderdelen, zet u het apparaat weer in elkaar en installeert u het opnieuw. Opties die geen eenvoudige demontage met zich meebrengen, zullen moeten worden gewijzigd. Experts adviseren in ieder geval om de twee tot drie jaar een nieuwe voeding te installeren, ongeacht de aanwezigheid van ruis en storingen.

De grafische kaart koelen

Er ontstaan vaak problemen met de koeler van de videokaart omdat deze in de meeste gevallen ondersteboven wordt geïnstalleerd om maximale efficiëntie te bereiken. Bij grote langdurige belastingen kan het geleidelijk bewegen en statische oppervlakken raken met de messen. Als dit gebeurt, kan zelfs een ventilator met zo'n kleine diameter erg luidruchtig zijn.

De eenvoudigste manier om het probleem op te lossen, is door een nieuwe videokaart te kopen. Maar indien gewenst kan de oude luidruchtige versie van het moederbord worden gescheiden, de ventilatoras controleren en smeren. Als de as is verschoven, moet u de randen van de videokaartdoos een beetje vijlen, zodat de bladen ze niet meer raken.

CPU-koeler

De processorkoeler maakt ook vrij vaak geluid. Het krijgt het meeste stof en is het minst beschermd. De hoofdlaag hoopt zich op tussen de ventilator en de radiator, waar lucht naar binnen wordt geperst voor daaropvolgende koeling. Om het systeem te reinigen wordt de ventilator losgekoppeld en worden beide elementen apart gereinigd, eventueel gesmeerd.

Het is zeer ongewenst om een stofzuiger te gebruiken bij het reinigen van koelers. Dit is handig, maar glijdende stofdeeltjes creëren statische elektriciteit die het systeem kan beschadigen.

Aanbevolen: