Waarom Maakt Mijn Computer Vreemde Geluiden?

Inhoudsopgave:

Waarom Maakt Mijn Computer Vreemde Geluiden?
Waarom Maakt Mijn Computer Vreemde Geluiden?

Video: Waarom Maakt Mijn Computer Vreemde Geluiden?

Video: Waarom Maakt Mijn Computer Vreemde Geluiden?
Video: Windows 10: geluidsinstellingen 2024, Mei
Anonim

Een typische thuiscomputer moet stil en zacht zijn. En als hij plotseling vreemde geluiden begint te maken, moet je dringend voor zijn "gezondheid" zorgen.

Waarom maakt mijn computer vreemde geluiden?
Waarom maakt mijn computer vreemde geluiden?

Lawaaierige computers

Er zijn coole gamemonsters. Voor hen is geruisloosheid niet het belangrijkste. Alleen prestaties zijn belangrijk. Gamers zijn al snelle processors aan het overklokken tot kritieke snelheden. Ze installeren ongelooflijke videokaarten met exorbitante kenmerken. Dit alles is verwarmd. De temperatuur in de computer stijgt en de warmte moet worden afgevoerd. Dit vereist zeer krachtige maar luidruchtige ventilatoren.

Als een gamer niet alleen om snelheid geeft, maar ook om zichzelf, dan zal hij een duurder koelsysteem installeren. Vloeistof bijvoorbeeld. En dan is er geen geluid, geen problemen met warmteafvoer.

Er zijn high-performance servers van grote bedrijven. Ze brullen als kleine vliegtuigen. Dit is hun normale toestand. Daarom worden deze computers in speciale serverruimtes geplaatst die zijn uitgerust met airconditioning en ononderbroken stroomsystemen. Voortdurend met hen in dezelfde kamer zijn is niet alleen onmogelijk, maar schadelijk voor de menselijke gezondheid.

Maar een gewone thuiscomputer zou bijna geruisloos moeten werken.

Fans

Een goede computer zit letterlijk vol met allerlei soorten fans.

Een computer kan maximaal een dozijn fans hebben. Er zit altijd een ventilator in de voeding. De processor heeft een eigen koeler. Zowel op de videokaart als op de schijven zijn ventilatoren geïnstalleerd. En er kunnen verschillende extra stukken op de behuizing worden geïnstalleerd.

Zoals elk mechanisme hebben ze periodiek onderhoud nodig. Er hoopt zich stof op in de messen. De lagers in de ventilatoren slijten. Dan maakt de computer vreemde geluiden, allerlei fluitjes en kraakjes. De strijdmethode is het regelmatig reinigen van de computer van stof. Periodieke smering van de ventilatorlagers helpt. Er is ook een radicale manier - het vervangen van een luidruchtig product.

Sos

Maar er zijn nog ergere geluiden. U zet de computer aan en er is een "klik-klik" hoorbaar.

Een gezonde harde schijf geeft zijn aanwezigheid niet aan. Hij is stil en performant. En het begint alleen vreemde geluiden te maken in geval van problemen.

Dit is een voorbode van problemen met de harde schijf. Er moet dringend gecontroleerd worden. Het is beter om waardevolle informatie op andere schijven op te slaan. Het maakt niet uit waar, het belangrijkste is dat er een kopie is. Anders loop je het risico je memorabele foto's of een bijna voltooide scriptie kwijt te raken.

Aanbevolen: