Hoe Je Van Geluid Een Beeld Maakt

Inhoudsopgave:

Hoe Je Van Geluid Een Beeld Maakt
Hoe Je Van Geluid Een Beeld Maakt

Video: Hoe Je Van Geluid Een Beeld Maakt

Video: Hoe Je Van Geluid Een Beeld Maakt
Video: OUDE DOCENT NEERSCHIETEN. (PART 1) 2024, Mei
Anonim

Een van de taken die je moet oplossen bij het bewerken van een videoclip is het maken van een verbinding tussen muziek en video. Hiervoor wordt bewerking toegepast op de sterke beats van de audiosequentie, het opleggen van effecten op de videosequentie, waarvan de parameters veranderen in overeenstemming met de verandering in geluidsparameters. Een van de manieren om geluid en beeld visueel te combineren in een clip, is door een grafische weergave van een geluidsgolf in het frame te genereren.

Hoe je van geluid een beeld maakt
Hoe je van geluid een beeld maakt

Noodzakelijk

  • - Adobe After Effects-programma;
  • - geluidsbestand.

instructies:

Stap 1

Importeer het geluidsbestand in After Effects of open een voltooid project met het geluidsbestand. Om een bestand te importeren, gebruikt u de optie Bestand in de groep Importeren van het menu Bestand, om een project te openen, gebruikt u Open Project of selecteert u de naam van het bestand dat u wilt openen uit de lijst die verschijnt wanneer u de optie Recent project openen in hetzelfde menu gebruikt.

Stap 2

Als u audio hebt geïmporteerd en deze nog niet aan de tijdlijn hebt toegevoegd, doet u dit door het audiobestand naar het tijdlijnpalet te slepen en neer te zetten.

Stap 3

Maak een nieuwe laag om het effect toe te passen. Gebruik hiervoor de optie Effen in de groep Nieuw van het menu Laag. Voer in het eigenschappenvenster van de gemaakte laag de naam in het veld Naam in. Er zal niets ergs gebeuren als je dat niet doet, maar als je dertig tot veertig lagen hebt in het proces van het werken aan een project, zal het moeilijk zijn om te begrijpen waar de standaardlaag verantwoordelijk voor is. Om de grootte van de gemaakte laag overeen te laten komen met de grootte van de compositie, klikt u op de knop Make Comp Size.

Stap 4

Zoek in het palet Effecten en voorinstellingen het effect Audiogolfvorm. Het kan worden gevonden door de groep Genereren uit te vouwen of door de naam in de zoekbalk boven aan het palet te typen. Sleep het gevonden effect naar de nieuw gemaakte nieuwe laag. Na het aanbrengen van het effect wordt de achtergrond van de laag transparant.

Stap 5

Pas de effectparameters aan in het palet Effectcontroles. Selecteer hiervoor de laag waarop het audiobestand ligt in de vervolgkeuzelijst in het veld Audiolaag. Specificeer de punten waartussen de audiogolf zich op het scherm zal bevinden. Dit kan worden gedaan door de coördinaten van het startpunt en het eindpunt in het palet aan te passen, of u kunt de markeringen die het einde en het begin van de golf markeren in het voorbeeldvenster met de muis slepen.

Stap 6

Pas de binnen- en buitenkleuren aan van de lijnen waaruit de golf bestaat. Dit kan door op de gekleurde rechthoeken in de velden Binnenkleur en Buitenkleur te klikken. Door de parameter Maximum Height te wijzigen, kunt u de hoogte van de golf aanpassen. De parameter Dikte regelt de dikte van de lijnen waaruit de golf bestaat. Als u de randen van de golf wilt vervagen, past u de parameter Zachtheid aan.

Stap 7

Bekijk een voorbeeld van het resultaat van het toepassen van het filter met behulp van de RAM Preview-optie, die u kunt vinden in de Preview-groep van het Composition-menu.

Stap 8

Sla het projectbestand op als u van plan bent verder te werken met de video met behulp van de optie Opslaan in het menu Bestand. Om het voltooide videobestand op te slaan, voegt u de compositie toe aan het Render Queue-palet en begint u met opslaan door op de Render-knop te klikken.

Aanbevolen: