Hoe Het Geluid Van De Systeemeenheid Te Verminderen?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Geluid Van De Systeemeenheid Te Verminderen?
Hoe Het Geluid Van De Systeemeenheid Te Verminderen?

Video: Hoe Het Geluid Van De Systeemeenheid Te Verminderen?

Video: Hoe Het Geluid Van De Systeemeenheid Te Verminderen?
Video: Geluids- of geluidsproblemen op Windows 10 oplossen 2024, April
Anonim

Het onaangename geluid van de systeemeenheid ergert veel computergebruikers. Je kunt er op verschillende manieren vanaf komen. Sommigen van hen vereisen geen financiële kosten, terwijl andere vrij duur zijn.

Hoe het geluid van de systeemeenheid te verminderen?
Hoe het geluid van de systeemeenheid te verminderen?

Noodzakelijk

alcohol, schroevendraaier, wattenstaafjes of schijfjes, machineolie

instructies:

Stap 1

Laten we meteen een belangrijke nuance verduidelijken: slechts enkelen slagen erin om ruis in de systeemeenheid volledig te verwijderen, en zelfs dan na een volledige vervanging van het koelsysteem. Daarom zullen we proberen het blokgeluid zoveel mogelijk te verminderen.

Stap 2

De belangrijkste reden voor de onaangename geluiden die door de systeemeenheid worden uitgezonden, zijn vuile of beschadigde koelers. Ventilatoren van verschillende afmetingen die aan de achterkant van het apparaat, videokaart, processorkoellichaam en andere apparaten zijn geïnstalleerd, verzamelen in de loop van de tijd behoorlijk wat stof. Bovendien verslijten de lagers die in deze ventilatoren zijn ingebouwd geleidelijk.

Stap 3

Open de meegeleverde systeemeenheid en zoek de oorzaak van het geluid. Identificeer apparaten die een onaangenaam geluid maken. Schakel het apparaat uit en verwijder de benodigde ventilatoren. Neem een wattenstaafje, week het in een alcoholoplossing en veeg de koelbladen ermee schoon.

Stap 4

Verwijder de sticker uit het midden van de ventilator. Als je een metalen as ziet, heb je geluk. Breng op deze as een kleine hoeveelheid siliconenvet of machineolie aan. Pak de koelbladen vast en beweeg ze op en neer. Vervang de ventilator.

Stap 5

Bij een ander type koeler moet je wat knutselen. Verwijder de plug die zich onder de sticker bevindt. Verwijder de rubberen borgring en ring. Verwijder de messen van de metalen as. Smeer deze as en doe een beetje olie in het gat in de schoepenschijf. Monteer de ventilator en installeer deze opnieuw.

Stap 6

Als de ventilatoren tijdens het reinigingsproces niet zijn beschadigd, keert het geluidsniveau van de systeemeenheid terug naar de oorspronkelijke waarde.

Stap 7

Als u alle ruis in de systeemeenheid volledig wilt verwijderen, vervangt u het volledige koelsysteem. Nieuwe fans kopen is een ineffectieve methode. Installeer een koelsysteem gebouwd met koperen leidingen. Deze methode is erg duur, maar het zal het geluid van de systeemeenheid tot bijna nul verminderen.

Aanbevolen: