Waarom En Hoe U Uw Computer Stofvrij Maakt?

Inhoudsopgave:

Waarom En Hoe U Uw Computer Stofvrij Maakt?
Waarom En Hoe U Uw Computer Stofvrij Maakt?

Video: Waarom En Hoe U Uw Computer Stofvrij Maakt?

Video: Waarom En Hoe U Uw Computer Stofvrij Maakt?
Video: Stofvrij maken pc 2024, Mei
Anonim

Tegenwoordig kun je op internet veel artikelen vinden over het feit dat je je computer regelmatig stofvrij moet maken. Maar daarna wenden gebruikers zich vaak tot pc-reparatiebureaus. Laten we eens kijken of het nodig is om een pc van stof te reinigen en hoe u dit veilig kunt doen.

Waarom en hoe u uw computer stofvrij maakt?
Waarom en hoe u uw computer stofvrij maakt?

Waarom u uw computer stofvrij moet maken

Interessant is dat er veel meningen van gebruikers over dit onderwerp zijn, en ze zijn vaak vreemd en tegenstrijdig. Iemand denkt bijvoorbeeld dat stof een geleider is, dus als het zich ophoopt op een videokaart of andere pc-componenten, kun je al snel glitches, "remmen" van de computer, kortsluiting op het bord verwachten. Dergelijke gebruikers willen de natuurkundecursus van de middelbare school herinneren.

Maar laten we het niet over trieste dingen hebben. Dus waarom moet u uw computer regelmatig stofvrij maken? Het feit is dat aangezien huisstof zich overal ophoopt waar het kan binnendringen, het alle oppervlakken in de pc zal bedekken. Een laag stof zal de rol spelen van een soort bontjas voor componenten, omdat tussen de kleine haartjes, het puin waaruit het stof bestaat, veel luchtbellen zijn waarvan de thermische geleidbaarheid laag is. Dientengevolge zal de koeling van elke chip, condensator en andere componenten die op het moederbord, de videokaart en andere componenten zijn gesoldeerd, aanzienlijk verslechteren. Welnu, als de elektronische componenten gedurende lange tijd oververhit raken, neemt de kans toe dat hun prestaties worden verstoord, tot een volledige storing toe.

Ook moet eraan worden herinnerd dat als er een insect op het bord komt, er kortsluiting mogelijk is, waardoor ook de werking van de pc wordt verstoord.

Hoe een computer stofvrij te maken voor een gewone gebruiker

Als u de structuur van een computer niet begrijpt, moet u deze niet grondig demonteren. Om oververhitting door stof te voorkomen, volstaat het om het volgende te doen:

- Koppel uw computer los van het netwerk. U moet ook de kabels loskoppelen van het stopcontact die naar de monitor, printer en andere apparaten gaan die op de een of andere manier op uw pc zijn aangesloten (dit kan een scanner, MFP … zijn).

als je er niet zeker van bent dat je daarna alle kabels weer correct aansluit (stroom, apparaten aansluiten voor datatransmissie, enz.), maak dan een gedetailleerde foto van alles voordat je loskoppelt.

- Verwijder de zijafdekking van de systeemeenheid. Met een zeer zachte borstel (zonder ergens op te drukken!), Veeg het stof naar de onderkant van de systeemeenheid. Stofzuig het vanaf de onderkant. Als je een föhn hebt die kan worden gebruikt om koude lucht uit te blazen, kun je deze gebruiken in plaats van een borstel.

Besteed speciale aandacht aan alle koelers (ventilatoren). Reinig ze vooral grondig, maar druk niet met harde voorwerpen op de messen, draai ze, verwijder de koelers van de planken.

- Sluit het deksel van de pc. Sluit de draden weer aan. Zet uw computer aan en controleer of deze normaal werkt.

Gebruik om de computer stofvrij te maken geen vochtige lappen, servetten of sponzen, ook niet als deze niet met water zijn bevochtigd, maar met een speciale vloeistof voor het reinigen van kantoorapparatuur!

Het is de moeite waard om uw computer minstens één keer per jaar stofvrij te maken. Als stof zich zeer snel ophoopt in uw huis, kan deze periode met twee of drie keer worden verkort.

Aanbevolen: