Hoe Het Grommende Geluid In De Systeemeenheid Te Elimineren?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Grommende Geluid In De Systeemeenheid Te Elimineren?
Hoe Het Grommende Geluid In De Systeemeenheid Te Elimineren?

Video: Hoe Het Grommende Geluid In De Systeemeenheid Te Elimineren?

Video: Hoe Het Grommende Geluid In De Systeemeenheid Te Elimineren?
Video: Geluiden onder de motorkap die u niet mag negeren | AUTODOC 2024, Mei
Anonim

Na langdurig gebruik van de computer verschijnt er een grommend geluid in de systeemeenheid, wat de gebruiker vaak bang maakt en behoorlijk nerveus maakt. U moet echter niet bijzonder overstuur zijn! Als je niet bang bent om de systeemeenheid te openen en je hebt minimale ervaring met een schroevendraaier en een pincet, dan kun je dit defect zelf repareren. Dit komt door het uitdrogen van het smeermiddel in de lagers van de koelventilator.

Hoe het grommende geluid in de systeemeenheid te elimineren?
Hoe het grommende geluid in de systeemeenheid te elimineren?

Noodzakelijk

  • - schroevendraaier;
  • - pincet;
  • - mes;
  • - alcoholische drank;
  • - smeerolie;
  • - watten of verband.

instructies:

Stap 1

Open de systeemeenheid. Zet de computer aan. Gebruik uw vinger om de zichtbare roterende ventilator voor een korte tijd (niet meer dan 1-2 seconden) te vertragen door het centrale deel. Pas op dat u de messen niet raakt! Als het geluid verdwijnt, zet u de systeemeenheid uit en verwijdert u de ventilator door de 4 schroeven op de hoeken van de ventilator los te draaien of de vergrendeling te verwijderen (afhankelijk van de montagemethode). Als het geluid niet verdwijnt wanneer de zichtbare ventilatoren afremmen, dan zoemt de ventilator in de voeding.

Stap 2

Om de ventilator te smeren, moet u voorzichtig, zonder deze te beschadigen, de beschermsticker verwijderen door deze met een dunne schroevendraaier of mes los te wrikken. Onder de sticker bevindt zich een bevestigingsclip van hard polymeer in de vorm van een snijring, die ook voorzichtig moet worden verwijderd. Wees voorzichtig - de clip heeft de neiging om van de schacht af te springen en ergens op de grond of ergens anders te verdwalen.

Verwijder daarna de ventilatorwaaier, was de bus in de behuizing en de waaieras met alcohol. Je kunt de mouw wassen door er een strak gedraaide tourniquet van watten of verband doorheen te trekken, die eerder is bevochtigd met alcohol.

Monteer de ventilator, installeer de clip en voeg 2-3 druppels olie toe. Zorg ervoor dat er geen olie op het oppervlak komt waar de beschermende sticker wordt aangebracht. Als dit gebeurt, veeg het oppervlak dan af met alcohol en droog het af. Als de beschermende sticker is gescheurd, kan deze worden vervangen door gewone tape. Bevestig de ventilator weer en geniet van de stilte.

Ventilator met verwijderde beschermende sticker
Ventilator met verwijderde beschermende sticker

Stap 3

Als de ventilator in de voedingseenheid (PSU) zoemt, moet u deze verwijderen en demonteren.

Demontage en demontage zijn eenvoudig. Zet de computer uit en koppel de netwerkkabel los. Koppel alle draden los die van de voedingseenheid naar het moederbord en andere eenheden gaan, hoewel dit kan worden weggelaten, zodat u later niet meer weet waar u wat moet plakken, maar demontage zal lastiger zijn.

Draai de 4 schroeven los waarmee de voedingseenheid aan de computerbehuizing is bevestigd en verwijder deze. Draai de schroeven los waarmee het deksel van de voeding is bevestigd (meestal 4 stuks). Draai de 4 schroeven los waarmee de ventilator is bevestigd en verwijder deze. De stroomdraad van de ventilator wordt in de regel in het voedingsbord gesoldeerd, als het is verbonden met een connector, beschouw het dan als een geluk. De rest van de stappen zijn zoals hierboven beschreven.

Aanbevolen: