Een Schijf Controleren Op Een Virus

Inhoudsopgave:

Een Schijf Controleren Op Een Virus
Een Schijf Controleren Op Een Virus

Video: Een Schijf Controleren Op Een Virus

Video: Een Schijf Controleren Op Een Virus
Video: How to Remove ANY Virus from Windows 10 in ONE STEP in 2021 2024, Mei
Anonim

Het is beter om de schijf op virussen te scannen met een antivirusprogramma dat op uw computer is geïnstalleerd. Online validatie of eenmalige validatieprogramma's hebben minder de voorkeur. Online scanners vereisen beheerdersrechten of de installatie van ActiveX-componenten, en het verlenen van dergelijke rechten via internet is niet minder een bedreiging voor de gegevensbeveiliging dan een virus. En hulpprogramma's van een eenmalige scan hebben per definitie niet te maken met permanente computerbeveiliging.

Een schijf controleren op een virus
Een schijf controleren op een virus

instructies:

Stap 1

Als u geen intern antivirusprogramma hebt geïnstalleerd, moet u het eerst selecteren, downloaden en installeren. Het is niet nodig om alle antivirusparameters heel lang en zorgvuldig te selecteren - om vertrouwd te raken met bijna elk ervan, zelfs een betaalde, kunt u deze gratis installeren voor een periode van twee weken tot een maand. In ieder geval is deze periode voldoende om alle schijven van uw computer te controleren. U kunt bijvoorbeeld Avira antivirus downloaden en installeren, hoewel er ook Nod 32, Kaspersky, Panda, Dr Web en anderen zijn.

Stap 2

Na de installatie zal de antivirus u vragen om uw computer opnieuw op te starten - doe het. Open vervolgens Windows Verkenner. Dit kan worden gedaan door op de sneltoets WIN + E (Russische Y) te drukken of door te dubbelklikken op het pictogram "Deze computer".

Stap 3

Beweeg de muiscursor over het pictogram van de schijf die u wilt controleren en klik erop met de rechtermuisknop. Selecteer in het contextmenu dat verschijnt het item om het op virussen te scannen. Afhankelijk van het type antivirus dat u hebt geïnstalleerd, kan de bewoording van deze paragraaf verschillen - in het geval van Avira ziet de inscriptie er als volgt uit: "Controleer geselecteerde bestanden met AntiVir". Het antivirusprogramma scant de schijf en als er verdachte bestanden worden gevonden, biedt het u de mogelijkheid opties voor acties met hen te selecteren.

Stap 4

U kunt het zonder Windows Verkenner doen - open het antiviruspaneel door te dubbelklikken op het pictogram in het bureaubladvak. Zoek in het antivirusvenster de optie om lokale schijven te controleren. Om dit voor Avira te doen, opent u in het linkerdeelvenster het gedeelte "Lokale beveiliging" en klikt u vervolgens in het rechterdeelvenster op het onderste item ("Aangepaste scan"). Als gevolg hiervan wordt een lijst met schijven op uw computer geopend met selectievakjes tegenover elk ervan - vink de selectievakjes aan naast de schijven die u nodig hebt. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op een van hen en selecteer het item "Scan starten" in het contextmenu, of druk gewoon op de sneltoets F3.

Aanbevolen: