Een Gebrande Schijf Controleren

Inhoudsopgave:

Een Gebrande Schijf Controleren
Een Gebrande Schijf Controleren

Video: Een Gebrande Schijf Controleren

Video: Een Gebrande Schijf Controleren
Video: Harde schijf controleren in Windows 10 2024, April
Anonim

Beginnende gebruikers hebben voortdurend vragen over het controleren van gebrande schijven op een pc. Het is vrij eenvoudig, maar je moet wel wat computervaardigheden hebben.

Een gebrande schijf controleren
Een gebrande schijf controleren

Noodzakelijk

beheerdersrechten

instructies:

Stap 1

Allereerst moet u weten hoe de schijf is gebrand. Het kan bijvoorbeeld worden opgenomen via het programma Alcohol, door een afbeelding van een spel op te nemen, of eenvoudigweg gegevens die zijn opgenomen met een standaardhulpprogramma van het besturingssysteem. Plaats de schijf in een pc en wacht tot deze automatisch wordt geladen. Er verschijnt een klein venster waarin u de optie moet selecteren om de gebrande schijf te laden. Selecteer "Openen met Verkenner" en druk op de Enter-toets op uw toetsenbord.

Stap 2

Als de inhoud niet automatisch opent wanneer u de schijf start, open deze dan zelf. Klik hiervoor op de snelkoppeling "Deze computer". Selecteer vervolgens de stationsletter die overeenkomt met het geplaatste medium in het computerstation. Meestal wordt de geplaatste schijf een cd-/dvd-medium genoemd. Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer "Openen met Verkenner".

Stap 3

Vervolgens wordt een venster geopend waarin een volledige lijst van de opgenomen bestanden op dit medium wordt weergegeven. U kunt bladeren in mapmodus of tabelmodus. Om de manier van bekijken te wijzigen, klikt u met de rechtermuisknop en selecteert u "Bekijken". Kies vervolgens de beste optie voor het weergeven van alle bestanden en mappen. U kunt ook sorteren op datum toegevoegd of op bestandsnaam, bestandstype.

Stap 4

Als u bestanden van de schijf wilt afspelen, dubbelklikt u erop met de rechtermuisknop. Het systeem start automatisch een programma dat vergelijkbare bestanden op de computer afspeelt. U kunt dus alle schijven controleren, zelfs die zijn opgenomen op andere pc's. Het wordt niet aanbevolen om schijven met een groot aantal verschillende krassen af te spelen.

Aanbevolen: