Een Online Computer Controleren Op Een Virus

Inhoudsopgave:

Een Online Computer Controleren Op Een Virus
Een Online Computer Controleren Op Een Virus

Video: Een Online Computer Controleren Op Een Virus

Video: Een Online Computer Controleren Op Een Virus
Video: How to Remove Viruses From Your Computer 2024, Mei
Anonim

Om uw computer te beschermen tegen allerlei soorten virussen (wormen, Trojaanse paarden), kunt u een willekeurig antiviruscomplex kiezen. Om de een of andere reden kunnen sommige gebruikers geen antivirussoftware gebruiken. Hiervoor zijn online controlesystemen ontwikkeld. Het enige dat een computergebruiker nodig heeft, is een browser te starten en naar de site te gaan.

Een online computer controleren op een virus
Een online computer controleren op een virus

Noodzakelijk

elke internetbrowser

instructies:

Stap 1

De laatste tijd zijn online scanners erg populair geworden. Niet elke gebruiker heeft de mogelijkheid om een antivirussysteem voor computerbeveiliging te kopen en te installeren: iemand vanwege zijn analfabetisme, iemand uit wanhoop (de geïnstalleerde antivirus heeft de "infectie" op de harde schijf gemist). Met het scansysteem kunt u in ieder geval de bestanden of mappen die u hebt geselecteerd controleren.

Stap 2

De lijst van dergelijke diensten is tegenwoordig niet langer klein. Hier zijn er maar een paar:

- Kaspersky Online Virusscanner;

- McAfee gratis scan;

- Windows Live One Care online veiligheidsscan;

- Panda ActiveScan;

- Symantec-beveiligingscontrole.

Stap 3

We nemen alleen Kaspersky Online Virus Scanner in overweging. Volgens veel gebruikers doet het de meest complete bestandsanalyse. Om met deze service aan de slag te gaan, moet u een browser openen en dit adres kaspersky.com/virusscanner invoeren. Op de geladen pagina leest u de basisvereisten voor het werken met deze dienst. Maar u kunt het lezen overslaan als u dringend bestanden op infectie moet controleren. Klik gewoon op de Kaspersky File Scanner-knop.

Stap 4

U wordt doorgestuurd naar een andere pagina, waar u wordt gevraagd om bestanden te uploaden ter verificatie. Om deze actie uit te voeren, klikt u op de knop "Bestand selecteren". Zoek in het geopende venster met behulp van de navigatieknoppen de bestanden of mappen die u wilt controleren.

Stap 5

Klik op de knop Controleren. Na een tijdje krijgt u de scanresultaten van de geselecteerde bestanden te zien. Door de tabel met de naam "Scanstatistieken" te bekijken, kunt u de aan- of afwezigheid beoordelen van bestanden die met een virus zijn geïnfecteerd.

Aanbevolen: