Een Schijf Controleren Op Beschadigde Sectoren

Inhoudsopgave:

Een Schijf Controleren Op Beschadigde Sectoren
Een Schijf Controleren Op Beschadigde Sectoren

Video: Een Schijf Controleren Op Beschadigde Sectoren

Video: Een Schijf Controleren Op Beschadigde Sectoren
Video: De vaste schijf op fouten controleren in Windows 10 2024, April
Anonim

De gebruiker denkt na over het diagnosticeren van de harde schijf wanneer de computer onstabiel begint te werken, slecht opstart en fouten vertoont. Het besturingssysteem heeft de juiste standaardhulpmiddelen voor het vinden en elimineren van fouten, maar het is beter om gespecialiseerde programma's met een bredere functionaliteit te gebruiken.

Een schijf controleren op beschadigde sectoren
Een schijf controleren op beschadigde sectoren

Slechte sectoren van de harde schijf controleren met het Victoria-programma

Het Victoria-hulpprogramma, dat bekend is onder gebruikers, heeft zichzelf goed bewezen in dit opzicht, dat dient om "slechte" sectoren en andere problemen in verband met de harde schijf te identificeren. Deze software is gratis en niet veeleisend voor systeembronnen, werkt onder Windows, Dos-besturingssystemen.

Volg deze stappen om de HDD te controleren met behulp van het Victoria-hulpprogramma. Voordat u begint met het controleren en herstellen van beschadigde sectoren van de harde schijf, gaat u naar het BIOS en stelt u de SATA-controller in op IDE-modus om correct te werken met de harde schijf.

Download het programma van internet en installeer het op uw computer. De interfacetaal kan in het Russisch worden geselecteerd. Het is beter om met het programma onder DOS te werken.

Start na de installatie op met een opstartbare flitser in DOS-modus en voer het programma uit. Druk op de Engelse P op het toetsenbord en specificeer in het dialoogvenster de HDD die u wilt controleren. Als de harde schijf een SATA-interface heeft, selecteert u Ext in het keuzemenu. PCI-ATA/SATA. U moet de cursor met het toetsenbord besturen. Als u met een ATA-controller werkt, moet u de primaire masterschijfpoort in lineaire leesmodus selecteren.

De oppervlaktescanmodus wordt gestart. De resultaten worden weergegeven in het venster aan de rechterkant. Het programma zal laten zien hoeveel procent al is gecontroleerd en hoeveel meer tijd het zal kosten om te voltooien. Bij het controleren van sectoren markeert de toepassing de gebroken sectoren en markeert ze in groen en rood. Degene die in het groen zijn gemarkeerd, kunnen worden hersteld, formattering op een laag niveau zal helpen om ze weer in gebruik te nemen en de rood gemarkeerde kunnen nauwelijks worden hersteld.

Bepaling van de noodzaak om de harde schijf te vervangen op basis van de resultaten van het scannen met het Victoria-programma

Als fouten en beschadigde sectoren worden gedetecteerd bij 10-15% van de scan, kunt u de controle veilig stoppen, een nieuwe harde schijf kopen en er informatie naar overzetten, aangezien de te testen harde schijf duidelijk onbruikbaar is en op elk moment defect kan raken. tijd.

Als gebroken sectoren dichter bij het einde van de controle verschijnen, kunnen ze later worden afgesneden met behulp van het Victoria-programma en uit dienst worden genomen. Dit kan meestal worden gedaan als de harde schijf groot genoeg is.

Druk op de F9-toets en open de SMART-tabel. Bekijk de inhoud van de items Opnieuw toegewezen sectortelling en Huidige in behandeling zijnde sectoren. De eerste geeft het aantal sectoren aan dat in de reservezone viel, en de tweede toont de sectoren die het programma als verdacht beschouwde. Op basis van het aantal beschadigde sectoren kunt u beslissen of u een nieuwe harde schijf koopt of probeert de oude te herstellen.

Aanbevolen: