Het Volumelabel Vinden

Inhoudsopgave:

Het Volumelabel Vinden
Het Volumelabel Vinden

Video: Het Volumelabel Vinden

Video: Het Volumelabel Vinden
Video: Enter Current Volume Label for Drive | A Volume Label is Required to Format a Disk USB or C: 2024, Mei
Anonim

Een volumelabel is een speciale configuratie die wordt gebruikt om harde-schijfvolumes te maken. Het wordt niet aanbevolen om dit te wijzigen, omdat u hierdoor enkele gebruikersbestanden kunt verliezen.

Het volumelabel vinden
Het volumelabel vinden

instructies:

Stap 1

Open het menu Start en start het hulpprogramma Software uitvoeren. Typ diskmgmt.msc in het kleine venster dat verschijnt en druk op Enter. Het configuratiehulpprogramma voor beheer van de harde schijf wordt weergegeven. Als u het niet op deze manier kunt starten, gebruikt u het menu-item "Administrative Tools" in het configuratiescherm van de computer. Selecteer in het venster dat verschijnt het menu-item "Schijfbeheer" aan de linkerkant.

Stap 2

Blader door alle beschikbare opslagapparaten. Bekijk de volumelabels (letters) die aan de opslagmedia zijn toegewezen. Als u het moet wijzigen, klikt u met de rechtermuisknop op het schijfapparaat en selecteert u Stationsletter wijzigen of Stationspad.

Stap 3

Houd er rekening mee dat als het het besturingssysteem en de programmabestanden bevat, de kans groot is dat u alle gebruikersgegevens verliest en Windows opnieuw installeert. Als dit een gewone schijf is die bestanden opslaat die niet zijn gekoppeld aan de geïnstalleerde programma's of het besturingssysteem, dan is het maximale risico dat u loopt het pad naar de gegevens, mogelijk geregistreerd door dit of dat programma, omver te werpen.

Stap 4

Als u het volumelabel van een verwisselbare schijf, bijvoorbeeld een telefoongeheugenkaart, wilt wijzigen, wijzigt u deze optie in hetzelfde menu, maar u kunt het beste een back-up maken van gegevens op een lokale schijf van uw computer, aangezien deze volledig of gedeeltelijk verloren. Houd er bij het wijzigen van het volumelabel van de kaart rekening mee dat deze in de toekomst mogelijk niet meer kan worden gelezen op uw mobiele apparaat en dat sommige gegevens mogelijk niet voor een of ander doel kunnen worden gebruikt.

Stap 5

Als dit gebeurt, formatteert u de hernoemde verwisselbare media vanuit de veilige modus. Formatteer vervolgens met een mobiel apparaat, pas daarna de kaart op de gebruikelijke manier in gebruik. Wanneer u het volumelabel van een verwisselbare harde schijf wijzigt, controleer dan of deze torrent-bestanden bevat, aangezien u een download kunt verliezen.

Aanbevolen: