Het Serienummer Van Het Programma Vinden

Inhoudsopgave:

Het Serienummer Van Het Programma Vinden
Het Serienummer Van Het Programma Vinden

Video: Het Serienummer Van Het Programma Vinden

Video: Het Serienummer Van Het Programma Vinden
Video: Vind de naam, het productnummer of het serienummer van uw HP laptop | HP Notebooks | @HPSupport 2024, April
Anonim

Soms, om de wettigheid van een geïnstalleerde applicatie te bepalen, om technische ondersteuning te krijgen van het bedrijf van de ontwikkelaar of andere behoeften, is het nodig om het serienummer te bepalen waaronder deze applicatie is geregistreerd. Vaak staat dit nummer op de doos waarin het programma is verspreid; als het online is gekocht, is het serienummer te vinden in de interne informatie erover.

Het serienummer van het programma vinden
Het serienummer van het programma vinden

Noodzakelijk

Geregistreerd geïnstalleerd programma

instructies:

Stap 1

Voer het programma uit waarvan u het serienummer wilt bepalen. Er zijn een aantal algemene principes die de interfaces van Windows-applicaties hebben, maar hun kleine details kunnen verschillen, dus als de beschreven methode niet overeenkomt met de interface van een bepaalde applicatie, moet je analoog te werk gaan. De overgrote meerderheid van de programma's heeft dus een menubalk bovenaan het venster.

Stap 2

Het meest rechtse item erop is meestal een item met de naam Over ons, Over het programma, Help of soortgelijke items die niet direct verband houden met de uitvoering van de programmafuncties. Als u op zo'n item klikt, wordt het contextmenu geopend, dat het item Over het programma of het programma bevat. Als u erop klikt, wordt een venster geopend met informatie, waaronder de seriecode.

Stap 3

In sommige gevallen is er een apart item Serienummer of Registratie-informatie in het contextmenu - onder dergelijke omstandigheden zal het serienummer van de applicatie zich daarin bevinden. Er zijn echter enkele programma's waarin de bepaling van het serienummer niet helemaal typisch is.

Stap 4

Een daarvan is een teksteditor in de suite van kantoortoepassingen van Microsoft:

-Klik op de grote ronde knop met het Office-logo in de linkerbovenhoek van het programmavenster nadat het is gestart. Deze actie opent het hoofdcontextmenu van de applicatie.

-Selecteer de knop Opties erin en klik erop. Het instellingenvenster van de editor wordt geopend.

-Selecteer Bronnen aan de linkerkant van het instellingenvenster en klik erop. Aan de rechterkant van het venster wordt een lijst weergegeven met de verschillende opties die kunnen worden geselecteerd. Let op de knop onderaan het werkvenster genaamd Over. Als u erop klikt, wordt een venster geopend met het Office-serienummer.

Stap 5

Vaak moet de gebruiker het serienummer achterhalen, niet van de applicatie, maar van het besturingssysteem. Het is vrij eenvoudig om dit te doen - klik met de rechtermuisknop op het pictogram Deze computer om het menu Systeemeigenschappen te openen. Het wordt weergegeven op het tabblad Algemeen.

Aanbevolen: