Hoe Het Wachtwoord In Het Register Te Vinden

Inhoudsopgave:

Hoe Het Wachtwoord In Het Register Te Vinden
Hoe Het Wachtwoord In Het Register Te Vinden

Video: Hoe Het Wachtwoord In Het Register Te Vinden

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Inloggen zonder wachtwoord 2023, Februari
Anonim

Windows-gebruikerswachtwoorden worden niet opgeslagen in het register. Wanneer een wachtwoord wordt ingevoerd, wordt een bepaalde functie van het ingevoerde wachtwoord, gebruikersnaam en pseudo-willekeurige waarde uitgevoerd, die door het systeem wordt opgeslagen. Versleutelde en verborgen wachtwoorden worden opgeslagen in het SAM-bestand - stationsnaam: \ Windows \ System32 \ Config \ SAM. Gebruikersprofielen zijn echter te vinden onder HKEY_CURRENT_USER.

Hoe het wachtwoord in het register te vinden
Hoe het wachtwoord in het register te vinden

instructies:

Stap 1

Roep het hoofdmenu van het Windows-besturingssysteem op door op de knop "Start" te klikken om de procedure voor het bekijken van het gebruikersprofiel uit te voeren. Ga naar het item "Uitvoeren".

Stap 2

Typ regedit in het veld Openen en bevestig de uitvoering van de opdracht om het hulpprogramma Register-editor uit te voeren door op OK te klikken.

Stap 3

Vouw de tak uit HKEY_CURRENT_USERDefault

emote AccessProfiles en definieer uw gewenste gebruikersprofiel. Standaard worden de volgende gebruikersprofielen opgeslagen: - lokaal; - verplaatsbaar; - verplicht; - tijdelijk.

Stap 4

Open de volgende registersleutel om de bewerking voor het bewerken van de gegevens van de geselecteerde gebruiker uit te voeren: HKEY_LOCAL_MACHINESoftwareMicrosoftWindowsNTCurrentVersionWinlogon Dubbelklik op het servicevenster van de parameter DefaultUserNam.

Stap 5

Voer de gewenste gebruikersnaam in en bevestig de opdracht door op OK te klikken.

Stap 6

Open het servicemenu van de parameter DefaultUserPassword door te dubbelklikken en voer de gewenste waarde in voor het nieuwe wachtwoord in het overeenkomstige veld van het dialoogvenster dat wordt geopend.

Stap 7

Bevestig de uitvoering van de opdracht door op OK te klikken of maak een ontbrekende sleutel aan. Om dit te doen, roept u het menu "Bewerken" in de bovenste werkbalk van de "Register-editor" op en gebruikt u de opdracht "Nieuw".

Stap 8

Selecteer de dword-optie en voer de DefaultPassword-waarde in de regel "Parameternaam" in

Stap 9

Druk op de functietoets Enter, bevestig de uitvoering van het aanmaakcommando en open de nieuw aangemaakte toets door te dubbelklikken.

Stap 10

Voer in de regel "Waarde" de waarde van het gewenste wachtwoord in. Bevestig uw keuze met de OK-knop.

Stap 11

Sluit het hulpprogramma Register-editor. Start uw computer opnieuw op om de geselecteerde wijzigingen toe te passen.

Populair per onderwerp