Het Volumelabel Wijzigen

Inhoudsopgave:

Het Volumelabel Wijzigen
Het Volumelabel Wijzigen

Video: Het Volumelabel Wijzigen

Video: Het Volumelabel Wijzigen
Video: The volume label is not valid fix 2024, Mei
Anonim

Bestandssystemen die zijn ontwikkeld door Microsoft Corporation (FAT16, FAT32, NTFS) kunnen een klein stukje (16 tekens) beschrijvende informatie bevatten, een volumelabel genoemd. Meestal is het label alleen nodig om de partitie of het medium door de gebruiker nauwkeuriger te identificeren. Maar voor sommige hulpprogramma's, zoals formatteren, moet u het invoeren om de acties die op de sectie zijn uitgevoerd te bevestigen. Daarom is het vaak zinvol om het volumelabel te wijzigen in een betekenisvolle en gedenkwaardige waarde.

Het volumelabel wijzigen
Het volumelabel wijzigen

Noodzakelijk

Beheerdersrechten als het volume zich niet op een verwisselbaar apparaat bevindt

instructies:

Stap 1

Open het mapvenster Deze computer. Dubbelklik hiervoor met de linkermuisknop op de snelkoppeling met de juiste naam op het bureaublad, of klik er met de rechtermuisknop op en selecteer het item "Openen" in het contextmenu dat daarna wordt weergegeven.

Stap 2

Zoek in het venster Deze computer het item dat overeenkomt met het item dat u opnieuw wilt labelen. Markeer het gevonden item.

Voor een handiger zoeken in omstandigheden waarin het venster "Deze computer" grotendeels is gevuld met heterogene elementen (mappen met gedeelde documenten en documenten van de huidige gebruiker, snelkoppelingen naar verwisselbare media, lokale harde schijven en gekoppelde netwerkschijven, enz.), kan zinvol zijn om de weergavemodus voor inhoud naar de weergave "Tabel" te schakelen. Dan is het de moeite waard om te sorteren op de kolom "Naam".

Stap 3

Open het eigenschappenvenster van het geselecteerde volume. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op het element dat in de vorige stap is geselecteerd. Het contextmenu wordt weergegeven. Klik daarin op het item "Eigenschappen".

Stap 4

Wijzig het volumelabel. Schakel in het dialoogvenster "Eigenschappen" dat verschijnt naar het tabblad "Algemeen". Voer de nieuwe labelwaarde in het tekstvak boven aan het tabblad in. Leg de aangebrachte wijzigingen vast door op de knop "Toepassen" in het dialoogvenster te klikken.

Stap 5

Sluit het eigenschappenvenster. Klik op de OK-knop.

Stap 6

Controleer of het volumelabel correct is gewijzigd. Open het venster "Deze computer", als het was gesloten, door de acties uit te voeren die in de eerste stap zijn beschreven, of schakel ernaar. Zoek de snelkoppeling van het volume waarvoor het label is gewijzigd, zoals beschreven in de tweede stap. Zorg ervoor dat het label is gewijzigd.

Aanbevolen: