Hoe Een Verwijderde Map Uit De Prullenbak Te Herstellen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Verwijderde Map Uit De Prullenbak Te Herstellen
Hoe Een Verwijderde Map Uit De Prullenbak Te Herstellen

Video: Hoe Een Verwijderde Map Uit De Prullenbak Te Herstellen

Video: Hoe Een Verwijderde Map Uit De Prullenbak Te Herstellen
Video: Hoe permanent verwijderde bestanden gratis te herstellen op Windows 10/8/7 2024, Mei
Anonim

Het komt voor dat bestanden en mappen die overbodig zijn geworden en daarom zijn verwijderd, plotseling nodig zijn. En soms worden de benodigde gegevens per ongeluk of als gevolg van onzorgvuldige manipulaties in de grafische interface van het systeem naar de prullenbak gestuurd. In de meeste gevallen kunt u verwijderde bestanden zonder problemen terughalen uit de prullenbak.

Hoe een verwijderde map uit de prullenbak te herstellen
Hoe een verwijderde map uit de prullenbak te herstellen

instructies:

Stap 1

Zoek de snelkoppeling "Prullenbak" op uw bureaublad. Als het afwezig is, kunt u in Windows XP toegang krijgen tot de Prullenbak via Verkenner - deze moet worden geopend door te dubbelklikken op het pictogram "Deze computer" of door op de "sneltoetsen" WIN + E (Russische letter "U”). Zoek de Prullenbak in Verkenner in de lijst "Mappen" in het linkerdeelvenster en klik.

Stap 2

Herstel de weergave van de "Prullenbak"-snelkoppeling op het bureaublad, als er geen andere gemakkelijke manier is om toegang te krijgen tot dit onderdeel van het besturingssysteem. Wanneer u Windows Vista en Windows 7 gebruikt, moet u hiervoor het hoofdmenu openen op de knop "Start" en op "Configuratiescherm" klikken. Klik in het paneel op de koppeling Vormgeving en persoonlijke instellingen, vervolgens Persoonlijke instellingen en selecteer de taak Bureaubladpictogrammen wijzigen. Vink het vakje naast het item "Prullenbak" aan en klik op de knop "OK".

Stap 3

Dubbelklik op de prullenbak en zoek de map die u wilt herstellen in de lijst. Het kan er om verschillende redenen niet zijn. Als een map bijvoorbeeld is verwijderd door op de SHIFT + Delete-toetscombinatie te drukken, dat wil zeggen, zonder deze naar de prullenbak te sturen. Een andere reden is dat het totale aantal mappen met verwijderde bestanden tegelijkertijd de limiet overschreed die in de instellingen van het besturingssysteem was toegewezen voor de inhoud van de prullenbak. Ten derde duwden later verwijderde bestanden de gewenste map uit de lijst met objecten die waren opgeslagen in geval van mogelijk herstel. Als de verloren catalogus zich niet in de prullenbak bevindt, is het in veel gevallen nog steeds mogelijk om deze te herstellen, maar hiervoor is gespecialiseerde software nodig.

Stap 4

Klik met de rechtermuisknop op de map die moet worden geretourneerd uit de prullenbak en selecteer "Herstellen" in het pop-upcontextmenu. Het besturingssysteem zal de map, samen met alle inhoud, opnieuw plaatsen op de oorspronkelijke opslaglocatie op uw computer.

Aanbevolen: