Hoe Verwijderde Bestanden Terug Te Halen Uit De Prullenbak

Inhoudsopgave:

Hoe Verwijderde Bestanden Terug Te Halen Uit De Prullenbak
Hoe Verwijderde Bestanden Terug Te Halen Uit De Prullenbak

Video: Hoe Verwijderde Bestanden Terug Te Halen Uit De Prullenbak

Video: Hoe Verwijderde Bestanden Terug Te Halen Uit De Prullenbak
Video: Hoe permanent verwijderde bestanden gratis te herstellen op Windows 10/8/7 2024, Mei
Anonim

Soms komt het voor dat bestanden die lang geleden uit de prullenbak zijn verwijderd, weer nodig zijn. U kunt verloren gegevens op een Windows-computer herstellen met speciale programma's.

Hoe verwijderde bestanden terug te halen uit de prullenbak
Hoe verwijderde bestanden terug te halen uit de prullenbak

Noodzakelijk

UnErase-programma

instructies:

Stap 1

Zoek op internet en installeer op uw computer een van de toepassingen voor het herstellen van bestanden die uit de prullenbak zijn verwijderd. Dergelijke toepassingen zijn gemakkelijk te vinden door te zoeken naar "programma's voor het herstellen van verwijderde bestanden". Installeer bijvoorbeeld UnErase. Deze app heeft een gratis proefperiode.

Stap 2

Voer de UnErase-toepassing uit. Selecteer in het werkvenster de schijfpartitie waarvan het verloren bestand naar de prullenbak is verwijderd. Zoek boven aan het venster de opdracht Zoeken naar verwijderde bestanden en voer deze uit. Het proces van het zoeken naar verwijderde bestanden wordt geactiveerd. Houd er rekening mee dat de zoeksnelheid in directe verhouding staat tot de grootte en capaciteit van uw harde schijf. U kunt de voortgang van het programma volgen door de indicator voor het geleidelijk vullen van het programma.

Stap 3

Bekijk de lijst met gedetecteerde verwijderde bestanden, die in het centrale venster van de applicatie zou moeten verschijnen wanneer het zoeken is voltooid. Zoek de naam van het gewenste bestand en klik er met de rechtermuisknop op. Klik in het menu dat verschijnt op het item Herstellen. Er wordt een extra venster geopend.

Stap 4

Klik in de bovenste regel van het venster dat verschijnt op de bladerknop en selecteer de map waarin u het verloren bestand wilt herstellen. Klik daarna op de knop Volgende onderaan het venster. Het bestand wordt teruggezet naar de opgegeven map.

Stap 5

Als u ten minste een deel van de naam van het verloren bestand weet, kunt u het zoeken gemakkelijker maken door de optie Geavanceerd zoeken te kiezen in het UnErase-menu. Geef in de regel Bestandsnaam de naam op van het bestand dat u zoekt. U kunt het item aanvullend invullen met de datum van verwijdering van het bestand. Dit versnelt het zoekproces. Klik op de knop Nieuwe zoekopdracht. Een lijst met bestanden met de opgegeven parameters verschijnt in het centrale venster van het programma. Verder herstel van het bestand is precies hetzelfde als de eerder beschreven procedure.

Aanbevolen: