Een Verwijderde Prullenbak Herstellen

Inhoudsopgave:

Een Verwijderde Prullenbak Herstellen
Een Verwijderde Prullenbak Herstellen

Video: Een Verwijderde Prullenbak Herstellen

Video: Een Verwijderde Prullenbak Herstellen
Video: How to Restore Deleted Files From the Recycle Bin 2024, Mei
Anonim

Met elk besturingssysteem kunnen van tijd tot tijd bepaalde operationele problemen optreden. Ongeacht of u tot nu toe nog steeds de goede oude Windows 98 of de nieuwste Windows 7 gebruikt, u heeft waarschijnlijk systeemcrashes gehad. De situatie waarin het mandje bijvoorbeeld van het bureaublad verdwijnt, is voor velen waarschijnlijk bekend. Hier kunnen verschillende redenen voor zijn. Dezelfde storing in het systeem of de nalatigheid van de gebruiker die per ongeluk de prullenbak van het bureaublad heeft verwijderd.

Een verwijderde prullenbak herstellen
Een verwijderde prullenbak herstellen

Noodzakelijk

Computer met Windows-besturingssysteem (XP, Windows 7)

instructies:

Stap 1

Als uw besturingssysteem Windows 7 is en de prullenbak niet op het bureaublad staat, doet u dit. Klik met de rechtermuisknop op een inactief deel van het bureaublad. Er verschijnt een contextmenu. Selecteer in dit menu de optie Personalisatie. Er verschijnt een venster voor het instellen van de interface van het besturingssysteem, waarin in de rechterbovenhoek het item "Bureaubladpictogrammen wijzigen" wordt geselecteerd. Er verschijnt een extra configuratievenster. Vink in het gedeelte Bureaubladpictogrammen het selectievakje Prullenbak aan. Klik vervolgens op "Toepassen" en sla de instellingen op door op OK te klikken. De eerder verwijderde prullenbak wordt nu weer op het bureaublad weergegeven.

Stap 2

Voor eigenaren van computers met het besturingssysteem Windows XP is deze methode om de prullenbak op het bureaublad te herstellen geschikt. Klik op Begin. Selecteer de regel "Uitvoeren" en voer daarin het commando gpedit.msc in. Er verschijnt een venster waarin het tweede gedeelte "Gebruikersconfiguratie" heet. Selecteer in deze sectie de component Beheersjablonen. Dubbelklik aan de rechterkant van het venster op het onderdeel "Desktop". Dubbelklik vervolgens nogmaals op de optie "Verwijder het prullenbakpictogram van het bureaublad". Vink daarna de optie "Niet geconfigureerd" aan en klik op "Toepassen". Sluit alle actieve vensters en start uw computer opnieuw op. Na het opnieuw opstarten is de prullenbak weer beschikbaar op het bureaublad.

Stap 3

Als de vorige methode u niet heeft geholpen, kunt u eenvoudig een winkelwagensnelkoppeling maken. Open "Mapopties" en selecteer het tabblad "Bekijken". Schakel vervolgens het selectievakje naast Systeembestanden verbergen uit. Selecteer vervolgens "Mappen" op de werkbalk. Zoek vervolgens in de lijst die verschijnt "Prullenbak" en sleep het naar uw bureaublad. Nadat de snelkoppeling naar de prullenbak op het bureaublad staat, maakt u de systeemmappen weer verborgen. Vink hiervoor het vakje aan naast dit item terug.

Aanbevolen: