Hoe Verwijderde Bestanden Uit De Prullenbak Te Herstellen

Inhoudsopgave:

Hoe Verwijderde Bestanden Uit De Prullenbak Te Herstellen
Hoe Verwijderde Bestanden Uit De Prullenbak Te Herstellen

Video: Hoe Verwijderde Bestanden Uit De Prullenbak Te Herstellen

Video: Hoe Verwijderde Bestanden Uit De Prullenbak Te Herstellen
Video: Hoe permanent verwijderde bestanden gratis te herstellen op Windows 10/8/7 2024, April
Anonim

Wanneer u bestanden van uw computer verwijdert, gaan ze naar de Prullenbak. Er zijn echter momenten waarop een document per ongeluk in de prullenbak is beland. Dit probleem kan eenvoudig worden aangepakt.

Hoe verwijderde bestanden uit de prullenbak te herstellen
Hoe verwijderde bestanden uit de prullenbak te herstellen

Als het bestand in de prullenbak belandt

Als u tijdens het opruimen van uw computer en het opschonen van mappen met documenten per ongeluk het gewenste bestand hebt verwijderd, raak dan niet meteen in paniek. U kunt een verloren document zonder problemen herstellen. In het bijzonder, als je het zojuist naar de prullenbak hebt gestuurd (het is standaard dat alle onnodige bestanden worden gedumpt), om het verlies te herstellen, moet je de prullenbak van de computer openen. Om dit te doen, moet u eerst dubbelklikken op de snelkoppeling op het bureaublad en het gewenste document zoeken.

Voor een handiger zoeken, kunt u de gewenste weergave aanpassen. Om dit te doen, beweegt u de muiscursor over een leeg veld in het winkelmandje, klikt u met de rechtermuisknop en selecteert u in het gedeelte "Bekijken" een van de opties: enorme pictogrammen, grote pictogrammen, gewone pictogrammen, lijst, tabel, tegel, inhoud. Zoek het verloren document en plaats de muisaanwijzer erop. Selecteer het bestand en klik er met de rechtermuisknop op en selecteer vervolgens de optie "Herstellen" in het vervolgkeuzevenster.

Om het document gemakkelijker te kunnen vinden, selecteert u het en drukt u op de rechterknop, selecteert u vervolgens het gedeelte "Eigenschappen" in het vervolgkeuzevenster en gaat u ernaartoe. Het geopende venster geeft de nodige informatie over dit bestand: type, grootte, bron, tijdstip van aanmaak en verwijdering. U moet het item "Bron" zorgvuldig bestuderen. Het bestand wordt na herstel naar deze map gestuurd. Voor het gemak om het later terug te vinden, kunt u de zoekfunctie voor bestanden en mappen gebruiken, die wordt gestart met de knop "Start" op het bureaublad.

Recuva zal helpen

De bovenstaande methode helpt bij het herstellen van bestanden die zijn opgeslagen in de prullenbak. Maar wat als je het al hebt opgeruimd? In dit geval kan het probleem ook worden opgelost, maar hiervoor moet u een speciaal programma op de computer installeren. Het kleine (ongeveer 4 MB) maar zeer krachtige programma Recuva kan bijvoorbeeld zeer goed verwijderde en geformatteerde bestanden detecteren. Installeer het op uw computer en het zal u helpen in moeilijke tijden.

Start het programma, klik op Volgende. Selecteer vervolgens in het geopende venster het type bestand (alles, video, afbeeldingen, documenten, gecomprimeerd, e-mail) dat u wilt herstellen, klik op "Volgende" en geef de locatie van het bestand op. In dit geval moet u het item "Mandje" aanvinken.

Selecteer vervolgens opnieuw "Volgende" en klik in het nieuwe venster op de knop "Start". Vink in hetzelfde venster het vakje "Geavanceerde analyse inschakelen" aan voor beter zoeken naar bestanden. Wacht tot het einde van het proces, markeer vervolgens in de lijst met herstelde bestanden (deze wordt geopend in een nieuw venster), markeer een of meer bestanden en klik op de knop "Herstellen", denk eraan om de doelmap op te geven voor de bestanden die door de programma. Het is gewenst. Zodat het zich op station D of een ander bevindt, maar niet waar de "Prullenbak" is.

U kunt ook andere toepassingen gebruiken om verwijderde bestanden te herstellen, waaronder Undelete PLUS, Easy Recovery en anderen die zichzelf goed hebben bewezen.

Aanbevolen: