Welke Linux-distributie Wordt Als De Beste Beschouwd

Inhoudsopgave:

Welke Linux-distributie Wordt Als De Beste Beschouwd
Welke Linux-distributie Wordt Als De Beste Beschouwd

Video: Welke Linux-distributie Wordt Als De Beste Beschouwd

Video: Top 6 WONDERFUL Best Linux Distros [ 2021 ] 2022, November
Anonim

De Linux-kernel, die wordt gebruikt om Unix-achtige besturingssystemen te maken, is open source en gratis software. Daarom is de algemene naam Linux van toepassing op een vrij groot aantal kant-en-klare distributies die hun eigen set programma's en instellingen hebben voor de specifieke behoeften van de gebruiker.

Welke Linux-distributie wordt als de beste beschouwd
Welke Linux-distributie wordt als de beste beschouwd

Er zijn veel varianten van besturingssystemen voor Linux, volgens verschillende bronnen, van 100 tot 300 werkende distributies. Van de hele verscheidenheid aan besturingssystemen voor Linux kunnen verschillende van de meest bekende en populaire systemen worden onderscheiden, die zowel door beginners als professionals worden gebruikt.

Het officiële Linux-logo en de mascotte is de Tux Penguin. Het werd in 1996 gemaakt door de Amerikaanse programmeur en ontwerper Larry Ewing.

De meest voorkomende en veelzijdige

Ubuntu. Deze meest gebruikte distributie is gebaseerd op een van de eerste Linux-besturingssystemen van Debian. Volgens statistieken wordt Ubuntu wereldwijd door 20 miljoen gebruikers gebruikt. Het heeft een prachtig ontworpen originele Unity-interface, met een handige opstelling van elementen en een grote veelzijdigheid, waardoor het veel gemakkelijker wordt om met draagbare apparaten te werken. Het beschikt ook over een webdocumentatie-infrastructuur in Wiki-stijl en ongebruikelijke bugrapportage.

Linux Munt. Dit besturingssysteem is al gebaseerd op Ubuntu, maar heeft verbeterde technische aspecten. Deze distributie is uitgerust met een verbeterd praktisch MintMenu-menu, MintDesktop-software waarmee u de werkomgeving aan uw behoeften kunt aanpassen en een eenvoudig te gebruiken MintInstall-installatiehulpprogramma. Bovendien is Linux Mint een van de weinige distributies die wordt geleverd met zijn eigen eigen codecs.

Mandriva. Deze distributiekit is al heel lang het populairst onder gewone gebruikers, maar als gevolg van financiële problemen bij het bedrijf verloor de maker de titel van de meest populaire Ubuntu. Het desktopcontrolecentrum van Mandriva, waarmee u alle administratieve taken via een grafische interface kunt uitvoeren, is een uitstekend voorbeeld van een uitgebreide en eenvoudige administratieve tool. Deze distributiekit is eenvoudig te installeren en te leren, herkent hardware goed en is perfect gelokaliseerd.

Fedora. De distributiekit van de beroemde Linux-gemeenschap Red Hat is een van de leiders in het OS-segment voor servers en bedrijfssystemen. Deze distributie combineert de solide basis van Red Hat, niet beperkt door zakelijke behoeften, met geavanceerde gratis applicaties en ondersteuning voor niet-vrije formaten.

ASPLinux. Distributie van het Russische bedrijf met dezelfde naam, gebaseerd op Fedora Core en aangepast voor regionale kenmerken. Het stelt je in staat om zowel Gnome als KDE als desktop te gebruiken, heeft een brede selectie van applicaties en grafische hulpprogramma's voor het configureren van het systeem, een selectie van stuurprogramma's voor apparatuur die gebruikelijk is in de GOS-landen en gratis dagelijkse updates om te downloaden. Dit alles maakt deze distributiekit universeel en toegankelijk voor elke categorie gebruikers.

Een distributiekit is niet zomaar een set programma's, maar een reeks oplossingen voor verschillende gebruikerstaken, verenigd door uniforme systemen voor het installeren, beheren en updaten van pakketten, configureren en ondersteunen.

Distributies voor gevorderde gebruikers

Debian. Een van de oudste Linux-distributies waaruit vele andere systemen zijn voortgekomen. De belangrijkste voordelen van Debian zijn de hoge stabiliteit, de aanwezigheid van een groot aantal gratis en open source applicaties, compatibiliteit met 11 verschillende hardware-architecturen en de mogelijkheid om te updaten zonder opnieuw te installeren. Het vereist enige Linux-ervaring om het te installeren en configureren.

Slackware-Linux. Nog een vertegenwoordiger van de allereerste Linux-distributies, in de structuur waarvan, afgezien van de versies van de pakketten, al jaren niets is veranderd.Slackware heeft geen grafisch installatieprogramma of hulpprogramma's voor systeemconfiguratie, alles wordt gedaan door configuratiebestanden te bewerken. Aanbevolen voor gebruikers die de basis en principes van GNU / Linux grondig willen leren.

Populair per onderwerp