Om Welke Reden Wordt De Laptop Erg Heet?

Inhoudsopgave:

Om Welke Reden Wordt De Laptop Erg Heet?
Om Welke Reden Wordt De Laptop Erg Heet?

Video: Om Welke Reden Wordt De Laptop Erg Heet?

Video: Om Welke Reden Wordt De Laptop Erg Heet?
Video: LAPTOP wordt te HEET? Zo fix je dat! | TechTime 2024, Mei
Anonim

Leg je hand op de onderkant van een werkende laptop. Je zult zeker de warmte voelen. Dit is goed. Elke computer wordt warm tijdens het gebruik. Maar als de temperatuur in de laptop de toegestane limieten overschrijdt, kan dit tot schade leiden.

Om welke reden wordt de laptop erg heet?
Om welke reden wordt de laptop erg heet?

Waarom wordt de laptop warm?

Alle werkende elektronische apparatuur wordt verwarmd. Elektronen lopen door geleiders en halfgeleiders. In de loop van deze eeuwige race worden de elementen van apparaten verhit. Soms heb je het nodig - in een waterkoker of strijkijzer. Soms niet. Hoe intensiever de run, hoe hoger de temperatuur. Op hun beurt razen elektronen sneller rond, hoe meer de laptopprocessor en de videokaart worden geladen. Hoe interessanter het spel, hoe meer de laptop opwarmt.

Na verloop van tijd begint de laptop erg heet te worden, bevriest vaak en schakelt spontaan uit. Door oververhitting kunnen de noord- en zuidbruggen doorbranden. Een van de meest voorkomende laptopstoringen is het falen van de videokaart.

Koeling

Je moet vechten met verhoogde temperatuur. Alles is als mensen! Alleen aspirinepillen helpen hier niet. Geforceerde koeling vereist. En als het relatief eenvoudig is om dit op een gewone computer te doen, dan is ventilatie in een laptop een complexe engineering- en ontwerptaak.

Qua vermogen verschilt een moderne laptop niet van stationaire computers. Daar wordt niet minder warmte afgegeven, maar het compacte ontwerp bemoeilijkt de oplossing. De dichtheid van de microschakelingen is zeer hoog. Er is praktisch geen vrije ruimte in de laptop. In dit kleine kastje moet je immers naast het moederbord met de processor en RAM ook een harde schijf en een dvd-station installeren.

Het koelsysteem van de laptop bestaat uit ventilatiegaten in de behuizing, een kleine ventilator en een koperen radiator die om de processor en de microschakeling van de videokaart kronkelt. Het koellichaam verwijdert de gegenereerde warmte en geeft deze door aan de ventilator, die warme lucht door de openingen in de laptoptas naar buiten blaast.

De ventilatieopeningen zijn relatief klein en kunnen snel verstopt raken met stof. Er is geen manier om krachtige ventilatoren in de laptop te installeren. Als de processor of videokaart zwaar wordt belast, wordt de koeling ineffectief.

Zelfreiniging kan tot schade leiden, vooral als u geen eerdere ervaring met dergelijke werkzaamheden heeft. Het wordt aanbevolen om contact op te nemen met specialisten voor de service.

Beter voorkomen

Laptoppreventie is de beste remedie tegen oververhitting. Regelmatige reiniging van stof dat zich binnenin heeft opgehoopt, is misschien geen wondermiddel, maar het is zonder twijfel een krachtig hulpmiddel om oververhitting tegen te gaan.

Zorg ervoor dat frisse lucht niet wordt geblokkeerd door de ventilatiesleuven aan de onderkant van de laptop. Het is natuurlijk leuk om te chatten op een sociaal netwerk, weelderig in bed. Maar vergeet niet dat de deken zich stevig om de onderkant van je laptop wikkelt. Een beetje werk in deze omstandigheden en het apparaat zal erg heet worden.

Er zijn koelpads voor laptops te koop. Als je een zeer krachtige computer hebt, kan een standaard de levensduur verlengen.

Aanbevolen: