In Welke Eenheden Wordt Het Geheugen Van Een Personal Computer Gemeten?

Inhoudsopgave:

In Welke Eenheden Wordt Het Geheugen Van Een Personal Computer Gemeten?
In Welke Eenheden Wordt Het Geheugen Van Een Personal Computer Gemeten?

Video: In Welke Eenheden Wordt Het Geheugen Van Een Personal Computer Gemeten?

Video: In Welke Eenheden Wordt Het Geheugen Van Een Personal Computer Gemeten?
Video: Restoration destroyed desktop trees | Rebuild and restore ( FULL ) 2023, Maart
Anonim

Computergeheugen kan vluchtig (RAM) en niet-vluchtig (harde schijf) zijn. De grootte van de eerste in moderne computers wordt berekend in gigabytes en de tweede in terabytes.

In welke eenheden wordt het geheugen van een personal computer gemeten?
In welke eenheden wordt het geheugen van een personal computer gemeten?

Computergeheugen is een fysiek apparaat voor het opslaan van informatie. In moderne computers worden twee soorten gegevensopslag veel gebruikt: op harde schijven en in RAM. De grootte van RAM kan worden gemeten in gigabytes en de capaciteit van harde schijven kan oplopen tot enkele terabytes.

Computergeheugen verwijst meestal naar RAM of de capaciteit van een harde schijf.

RAM

Random Access Memory of Random Access Memory (RAM) werkt volgens het principe van vluchtige gegevensopslag. Zijn werk is gebaseerd op het gebruik van transistoren. Nadat de computer is uitgeschakeld, worden alle gegevens in het RAM gewist.

De grootte van "RAM" wordt meestal gemeten in gigabytes. De meeste moderne personal computers gebruiken geheugenmodules van twee tot vier gigabyte.

Een gigabyte bevat meer dan een miljard bytes. Deze hoeveelheid geheugen kan een uur gewone video, zeven minuten high-definition video of ongeveer twee uur muziek van cd-kwaliteit bevatten.

Gebruikers van personal computers kunnen desgewenst de hoeveelheid RAM vergroten door nieuwe modules toe te voegen. Hierdoor kan de computer sneller werken.

In gigabytes werd "RAM" niet altijd gemeten. Zelfs 15-20 jaar geleden was de gebruikelijke grootte voor RAM 128, 256 of 512 megabytes. Dit is 4-20 keer minder dan in het geval van moderne computers.

HDD

Als het hoofdgeheugen verantwoordelijk is voor de dynamische opname van gegevens waarmee de processor "on the fly" werkt, registreert de harde schijf in de regel informatie voor langdurige opslag. Dit type geheugen is niet vluchtig - na het uitschakelen van de computer worden de gegevens erop niet gewist.

De harde schijf slaat informatie op volgens het principe van magnetische opname. In moderne computers worden harde schijven gemeten in terabytes. Een terabyte bevat meer dan duizend gigabyte (of meer dan een miljoen megabyte).

De eerste harde schijven, ontwikkeld in het midden van de vorige eeuw, waren zo groot als een koelkast en konden maar een paar megabytes bevatten. In 1982 bracht IBM een personal computer uit met een schijf van vijf megabyte.

De allereerste harde schijf van 1 terabyte verscheen in 2007, uitgebracht door Hitachi. Het kostte $ 370. De kosten van moderne HDD's met een geheugencapaciteit van 1 terabyte bedragen ongeveer $ 60.

Geheugen, gemeten in terabytes, bevat een enorme hoeveelheid informatie. Dus het hele archief van 500 miljoen berichten van Usenet-gebruikers past in 1,5 terabyte en de hele Wikipedia-database - 6 terabytes.

Populair per onderwerp