Hoe Repareer Ik Een Bekraste Schijf?

Inhoudsopgave:

Hoe Repareer Ik Een Bekraste Schijf?
Hoe Repareer Ik Een Bekraste Schijf?

Video: Hoe Repareer Ik Een Bekraste Schijf?

Video: Hoe Repareer Ik Een Bekraste Schijf?
Video: Herstel van de Voltooide Tijd - Restauratie van een Amsterdams staand horloge 2024, Mei
Anonim

Iedereen weet dat het spiegelende oppervlak van een cd bijzonder zorgvuldige zorg vereist - het mag niet met de vingers worden aangeraakt, de schijf mag niet worden gebogen en beschreven met een balpen, de schijf mag niet uitgepakt op tafel worden achtergelaten, omdat dit beschadigd raken, enzovoort. Krassen op cd's worden bijna altijd beschouwd als een teken dat de schijf beschadigd is. Maar hoe zit het met degenen die belangrijke informatie op de bekraste schijf hebben die moet worden hersteld? Er zijn verschillende manieren waarop u kunt proberen een beschadigde schijf te repareren.

Hoe repareer ik een bekraste schijf?
Hoe repareer ik een bekraste schijf?

instructies:

Stap 1

Gebruik een schone, droge en zachte doek die geen pluisjes vertoont en geen krassen maakt. Veeg de schijf voorzichtig schoon, waarbij u de stof vanuit het midden naar buiten leidt en veeg de schijf nooit in een cirkel.

Stap 2

Bij het reinigen van een schijf van stof en vuil, oefen geen druk uit of gebruik geen reinigingsmiddel dat de beschermende laklaag van de datalaag zou kunnen beschadigen.

Stap 3

Probeer de schijf op dezelfde manier te polijsten als in het vorige geval - van het midden naar de randen, over de sporen, met een schoon, droog glas zonder stof en vuil. In sommige gevallen kan wax polish worden gebruikt om zowel zichtbare als kleine krassen op een schijf te repareren zonder een agressieve oplosmiddelbasis.

Stap 4

Breng een kleine hoeveelheid polish aan op de kras en wrijf met een zachte doek. De krassen worden onzichtbaar en u kunt de informatie naar uw computer overbrengen en vervolgens een kopie van deze cd branden.

Stap 5

U kunt proberen het oppervlak van de schijf te fixeren met een gladde metalen theelepel, waarbij u voorzichtig over het oppervlak wrijft met krassen. Door wrijving wordt de bovenste laag van het oppervlak verwijderd, waarna de schijf met een zachte doek moet worden gepolijst.

Stap 6

Deze methoden zullen de schijf niet naar zijn oorspronkelijke prestaties kunnen herstellen, maar dankzij hen kunt u de schijf minstens voor een korte tijd weer beschikbaar maken om waardevolle gegevens te krijgen en deze naar een veilige plaats te kopiëren.

Aanbevolen: