Een Bekraste Schijf Starten

Inhoudsopgave:

Een Bekraste Schijf Starten
Een Bekraste Schijf Starten

Video: Een Bekraste Schijf Starten

Video: Een Bekraste Schijf Starten
Video: Zó kun je een bekraste CD weer goed afspelen 2024, Mei
Anonim

Door krassen die ontstaan bij onzorgvuldig gebruik, worden schijven vaak niet meer gelezen. In dit geval kunt u proberen de schijf te herstellen, maar dit is niet altijd mogelijk. Programma's die helpen bij het kopiëren van beschadigde media kunnen te hulp schieten, maar de krassen moeten eerst worden verwijderd.

Een bekraste schijf starten
Een bekraste schijf starten

Noodzakelijk

  • - tandpasta of fijne schuurpasta;
  • - zacht weefsel;
  • - AnyReader.

instructies:

Stap 1

Om krassen op de achterkant van de schijf te verwijderen, is polijsten het beste. Het gebruik van tandpasta is de beste en meest effectieve methode om een drager thuis te herstellen. De reden dat de schijf na beschadiging niet meer wordt gelezen, is een schending van de structuur van de transparante laag waar de leeslaser van de drive doorheen gaat.

Stap 2

Plaats de schijf op een zachte en vlakke ondergrond met de beschadigde kant naar boven. Zorg ervoor dat de doek en handdoek schoon zijn, d.w.z. er zitten geen vaste deeltjes, kruimels of zand op.

Stap 3

Breng wat tandpasta aan op het oppervlak en begin voorzichtig te wrijven. Gebruik hiervoor alleen een zachte doek die zeker geen extra krassen op de schijf achterlaat.

Stap 4

Zodra de pasta langzaam begint te drogen, spoelt u de schijf af onder stromend heet water en herhaalt u de procedure opnieuw.

Stap 5

Zorg ervoor dat de schijf droog is en vrij van vaste deeltjes of zand voordat u de schijf terugplaatst in het station. Spoel de schijf grondig uit zodat er geen pasta zichtbaar blijft.

Stap 6

Plaats de schijf in het station van uw computer en kopieer alle benodigde bestanden ervan. Als de schijf nog steeds niet leesbaar is, kunt u de polijstprocedure herhalen.

Stap 7

Installeer AnyReader, waarmee u gegevens van een beschadigde schijf kunt lezen. De eigenaardigheid van het programma is dat het informatie kan lezen, zelfs als er tijdens het kopieerproces leesfouten zijn opgetreden.

Stap 8

Voer het programma uit en volg de instructies. Het hulpprogramma heeft een stapsgewijze interface (5 werkfasen). Na de herstelprocedure moeten al uw gegevens worden opgeslagen.

Aanbevolen: