Een Bekraste Schijf Kopiëren

Inhoudsopgave:

Een Bekraste Schijf Kopiëren
Een Bekraste Schijf Kopiëren

Video: Een Bekraste Schijf Kopiëren

Video: Een Bekraste Schijf Kopiëren
Video: kopiëren naar externe hd 2024, Mei
Anonim

Een bekraste schijf met belangrijke informatie moet op tijd worden gekopieerd om gegevensverlies te voorkomen. Stel deze procedure niet te lang uit, want na een tijdje kan de schijf helemaal stoppen met afspelen op de computer.

Een bekraste schijf kopiëren
Een bekraste schijf kopiëren

Noodzakelijk

  • - schijfreiniger;
  • - stof met microvezel;
  • - IsoPuzzle-programma.

instructies:

Stap 1

Voordat u probeert een bekraste schijf te kopiëren, moet u vuil van het oppervlak van de schijf verwijderen. Zelfs als de schijf er op het eerste gezicht schoon uitziet, moet u deze stap niet negeren.

Stap 2

Koop een microvezeldoek om te reinigen. Geef de voorkeur aan materialen met antistatische eigenschappen. Koop ook een speciale schijfreinigingsvloeistof. Je vindt het in een van de winkels die computer- of multimedia-apparatuur verkopen. Kies een reinigingsvloeistof van gerenommeerde fabrikanten die naast gerelateerde producten ook cd's produceren.

Stap 3

Bevochtig de voorbereide doek met het product. Reinig het oppervlak van de schijf in een cirkelvormige beweging van het midden naar de buitenkant.

Stap 4

Als u geen speciale reinigingsproducten hebt kunnen bereiden, was de schijf dan in warm water en zeep. Veeg het daarna droog met een pluisvrije doek. Zorg ervoor dat er geen kleine deeltjes op het oppervlak van de schijf vallen, die bovendien krassen op het oppervlak kunnen veroorzaken.

Stap 5

Als je de mogelijkheid hebt om een schijf te kiezen om te kopiëren, gebruik dan de meest recente die beschikbaar is. Vraag je vrienden. Misschien kan een van hen je een tijdje van een nieuwe diskettedrive voorzien.

Stap 6

Plaats de cd in het station en wacht tot deze wordt gedetecteerd in het besturingssysteem. Begin met het kopiëren van de schijf. Misschien zal het vooraf opschonen van de schijf dit mogelijk maken. Als het programma een fout geeft, probeer dan een deel van de informatie over te brengen door afzonderlijke bestanden van de schijf naar een map op uw computer te slepen en neer te zetten.

Stap 7

Als je jezelf niet kunt beperken tot het kopiëren van geselecteerde bestanden, download dan speciale software genaamd IsoPuzzle. Hiermee kunt u gedeeltelijk beschadigde schijven kopiëren. Dit programma wordt gratis verspreid. Dubbelklik op het gedownloade bestand om het op uw computer te installeren. Nadat het installatieproces is voltooid, voert u het programma uit.

Stap 8

Nadat u een map hebt geselecteerd om bestanden van schijf op te slaan, klikt u op de knop Start. Het programma zal proberen de gegevens stap voor stap te kopiëren, waarbij elke sector van de schijf wordt verwerkt. U kunt het proces op elk moment stoppen en vervolgens op een voor u geschikt moment verder werken.

Aanbevolen: