Een Bekraste Schijf Lezen

Inhoudsopgave:

Een Bekraste Schijf Lezen
Een Bekraste Schijf Lezen

Video: Een Bekraste Schijf Lezen

Video: Een Bekraste Schijf Lezen
Video: Begrijpend lezen met deze 7 stappen werkt! 2024, Mei
Anonim

Soms is er slechts een enkele kopie van een optisch medium met belangrijke informatie en is er geen reservekopie. Om zo'n kopie te maken, is het noodzakelijk om de schijf minstens één keer met goede kwaliteit te lezen.

Een bekraste schijf lezen
Een bekraste schijf lezen

instructies:

Stap 1

Als ten minste enkele van de bestanden kunnen worden gelezen, maak dan onmiddellijk een back-up.

Stap 2

Controleer of de schade aan de schijf inderdaad krassen is. Misschien is het gewoon vervuiling. Ze kunnen worden verwijderd met een vingernagel, een stuk plastic (maar geenszins metaal), of zelfs voorzichtig worden afgewassen. Maar voordat u de schijf na het wassen in de drive plaatst, moet deze grondig worden gedroogd. Zorg ervoor dat het water en de hitte er niet toe leiden dat de folie van de achterkant van de media loslaat. Het is beter om water op kamertemperatuur te gebruiken en natuurlijk te drogen. Gebruik geen luchtverhitters, haardrogers, radiatoren, enz. om het te versnellen.

Stap 3

Als de schijf niet in het ene station kan worden gelezen, probeer dan een ander station. Het kan ook gebeuren dat de ene schijf sommige bestanden op de schijf leest, de andere andere. Degenen die u hebt kunnen lezen, moeten ook onmiddellijk worden geback-upt.

Stap 4

Nadat u een back-up hebt gemaakt van alle bestanden waarvoor een dergelijke bewerking mogelijk bleek te zijn, gaat u verder met het polijsten van de schijf. Koop een speciale pasta die is gemaakt voor het polijsten van displays van mobiele telefoons. Gebruik het volgens de instructies. Als sommige krassen aan de zijkant van de folie zitten, probeer die kant dan niet te polijsten - je vergroot ze alleen maar.

Stap 5

Verwijder voorzichtig alle sporen van polijstpasta van de schijf. Het kan nodig zijn om het opnieuw te spoelen en te drogen.

Stap 6

Probeer de schijf opnieuw in verschillende stations te lezen. Maak een back-up van alles wat u kunt kopiëren.

Stap 7

Gooi de schijf niet weg als blijkt dat er niets meer van is opgeslagen. Misschien wordt je arsenaal in de toekomst aangevuld met nog een paar schijven, andere polijsttools die je zullen helpen er nog een paar bestanden uit te extraheren. Als u de belangrijkste niet kunt reserveren, neem dan contact op met een speciaal bedrijf dat gespecialiseerd is in informatieherstel.

Aanbevolen: