Hoe Bekraste Schijven Te Repareren

Inhoudsopgave:

Hoe Bekraste Schijven Te Repareren
Hoe Bekraste Schijven Te Repareren

Video: Hoe Bekraste Schijven Te Repareren

Video: Hoe Bekraste Schijven Te Repareren
Video: Zó kun je een bekraste CD weer goed afspelen 2024, Mei
Anonim

Elke optische schijf, cd, dvd of Blu-ray, is een ronde schijf met een transparante basis van polycarbonaat. De verdere "vulling" van de schijf is afhankelijk van het type, maar hebben allemaal deze beschermende laag, waarop tijdens het gebruik na verloop van tijd krassen ontstaan.

Hoe bekraste schijven te repareren
Hoe bekraste schijven te repareren

Noodzakelijk

  • - schijf;
  • - Tandpasta.

instructies:

Stap 1

Deze krassen voorkomen dat de laserstraal van de drive de gegevens van de beschadigde locatie leest. De dikte van de beschermlaag CD - 1,2 mm, DVD - 0,6 mm, Blu-ray - 0,1 mm. Als u een cd of dvd wilt herstellen, kan het helpen om het transparante oppervlak lichtjes te schuren. Neem je schijf, Colgate-tandpasta, water en een paar tissues of een zachte handdoek mee. De tandpasta zal fungeren als een slijpgereedschap, dat een dunne toplaag samen met krassen verwijdert (als ze niet erg diep zijn).

Stap 2

Breng de pasta voorzichtig aan op het heldere oppervlak van de schijf. Verspreid het over de schijf met je vingers of tissue. Even laten drogen - een paar minuten is voldoende. Spoel de schijf af onder stromend water of in een voorbereide kom. Spoel alle pasta af om er zeker van te zijn dat er geen residu achterblijft. Droog de schijf af met keukenpapier of een handdoek. Veeg vanuit het midden van de schijf voorzichtig alle uiteinden schoon om het oppervlak niet te beschadigen en verwijder ook al het water volledig.

Stap 3

Controleer de schijf op leesbaarheid op uw computer. Als de restauratie niet helpt, probeer dan de procedure opnieuw, maar vergeet de dikte van de beschermende laag niet, afhankelijk van het type schijf. Zoals de praktijk laat zien, wordt bijna 90 procent van de bekraste schijven enige tijd hersteld met deze methode. Zodra de computer de inhoud van de media heeft gelezen, zet u alles over naar een draagbaar apparaat of lokale stations op de computer.

Stap 4

Als de krassen op de schijf erg licht zijn, veegt u het hele oppervlak af met een wattenstaafje of tissue bevochtigd met alcohol. Deze procedure zal geen krassen verwijderen, maar het kan vuil van de schijf wegspoelen, wat de lasertoegang tot de reflecterende laag zal verbeteren.

Aanbevolen: