De Werkbalk Aanpassen

Inhoudsopgave:

De Werkbalk Aanpassen
De Werkbalk Aanpassen

Video: De Werkbalk Aanpassen

Video: De Werkbalk Aanpassen
Video: De opmaak van de taakbalk aanpassen in Windows 10 2024, Mei
Anonim

Op een dag, niet zo'n mooie dag, realiseer je je dat het programma, en erger nog - het systeem, tijd is om het opnieuw te installeren. Na het voltooien van alle noodzakelijke aanbevelingen, voltooit u deze moeilijke taak. Maar dat is niet alles - er is veel werk aan de winkel om de gebruikersinstellingen te herstellen.

We zullen het handig maken om op internet te werken
We zullen het handig maken om op internet te werken

instructies:

Stap 1

Bij het installeren van het programma wordt de werkbalk standaard niet op de meest optimale manier gevuld. Het is onmogelijk om aan de behoeften van elke gebruiker te voldoen. Aan de hand van het voorbeeld van verschillende programma's, zullen we overwegen hoe u het voor uzelf kunt wijzigen en aanpassen. Allereerst zullen we het handig maken om op internet te werken. De procedure kan variëren afhankelijk van de gebruikte browser. Als u echter het algemene principe begrijpt, kunt u de taak gemakkelijk aan. Open uw browser en bekijk de beschikbare werkbalk van dichtbij. Bepaal welke iconen erop overbodig zijn, welke ontbreken. Ga daarna naar het menu "view", "toolbar" - "settings".

Er wordt een venster geopend met daarin een groot aantal "iconen". Als je met de muis over iemand beweegt, kun je in de tooltip lezen welke actie het betekent. Klik met de linkermuisknop op het geselecteerde pictogram en sleep het naar het gewenste paneel zonder het los te laten. We laten de muis alleen los wanneer er een vette verticale lijn op het pictogram aan de rechterkant verschijnt (deze bepaalt de positie van het pictogram op het paneel). Als de locatie bij u past, laat u de muisknop los - het verplaatsen is voltooid. Om een onnodig pictogram van de werkbalk te verwijderen, gaat u op dezelfde manier naar het menu "instellingen" (een venster met "pictogrammen" zou moeten openen). Beweeg de cursor over het onnodige pictogram, houd de linkermuisknop ingedrukt en sleep het in omgekeerde volgorde zonder het los te laten. Nadat de knop is losgelaten, verdwijnt het pictogram van de werkbalk.

Stap 2

Onderaan het venster "instellingen" kunt u het type pictogram selecteren (alleen afbeelding, afbeelding met tekst, alleen tekst). De standaardwaarde is slechts een afbeelding. Er is ook een sleutel om uw eigen aangepaste paneel te maken. Nadat u het hebt gemaakt, vult u het met de nodige "pictogrammen", zoals hierboven aangegeven. Druk na het voltooien van alle acties op de knop "klaar". Als in uw browser in het menu "bekijken" geen item "werkbalk" staat, kijk dan ergens anders. U kunt eenvoudig met de rechtermuisknop op de werkbalk klikken en aanpassen selecteren in het contextmenu. De weergave van het raam kan anders zijn. Het kan in twee delen. Links staan de iconen die je kunt installeren, rechts de geïnstalleerde. Gebruik de toetsen "toevoegen", "verwijderen" om de pictogrammen van het ene deel van het venster naar het andere te verplaatsen. Sla de instellingen op.

Stap 3

Configureer de werkbalk in alle andere programma's op dezelfde manier. Zo maak je bijvoorbeeld eenvoudig en eenvoudig een handig paneel voor het werken in Word of Excel. Daar is de aanpassingsfunctie ook te vinden in het menu "bekijken".

Stap 4

Als u een schoon bureaublad ziet nadat u uw systeem opnieuw hebt geïnstalleerd, hoeft u zich geen zorgen te maken. Om de gebruikelijke pictogrammen erop te plaatsen ("mijn computer" …), moet u met de rechtermuisknop in een deel ervan klikken en naar het gedeelte "eigenschappen" gaan. Selecteer daar "desktop" en vervolgens "de desktop aanpassen". Vink de bijbehorende vakjes aan.

Aanbevolen: