Hoe Attributen In Te Stellen

Inhoudsopgave:

Hoe Attributen In Te Stellen
Hoe Attributen In Te Stellen

Video: Hoe Attributen In Te Stellen

Video: Hoe Attributen In Te Stellen
Video: Attribute kleuren instellen met UsE (UsExtra) 2024, Mei
Anonim

CHMOD-attributen stellen bestanden in staat om enkele voorheen ontoegankelijke rechten te verkrijgen, of, integendeel, deze rechten uit bestanden te halen bij het verwijderen van attributen. Met speciale software kunt u zowel standaardbestandskenmerken als speciale of digitale kenmerken wijzigen.

Hoe attributen in te stellen
Hoe attributen in te stellen

Noodzakelijk

Total Commander of CureFTP

instructies:

Stap 1

Het CHMOD-attribuutsysteem wordt gebruikt bij het overbrengen van gegevens via FTP op Unix-hosting. Programma's zoals CureFTP en Total Commander zijn geschikt voor het wijzigen van de kenmerken van de overgedragen bestanden. Aangezien TC het meest voorkomende programma is, laten we eens kijken naar het instellen van toegangsrechten aan de hand van het voorbeeld.

Stap 2

Om attributen in te stellen, selecteert u een of meerdere bestanden met de linkermuisknop in een van de Total Commander-vensters. Selecteer daarna het item "Bestanden" en het subitem "Change Attributes" in het bovenste configuratiescherm. In het venster dat verschijnt, kunt u de standaardattributen instellen voor de eigenaar, groepslid en andere gebruikers - dit zijn attributen zoals lezen, schrijven en uitvoeren, en in latere versies van Total Commander - archiveren, alleen-lezen, verborgen, systeem.

Stap 3

Om numerieke attributen in te stellen, gebruikt u de tabel als u de exacte numerieke waarde van het attribuut niet weet. De tafel staat op: https://i-vd.org.ru/articles/chmod.shtml Nadat u de attributen hebt ingevoerd, klikt u op "OK" of "Toepassen", afhankelijk van de versie van Total Commander. De toegangsrechten van de geselecteerde bestanden worden gewijzigd.

Aanbevolen: