Hoe Het Windows-besturingssysteem Is Gemaakt

Inhoudsopgave:

Hoe Het Windows-besturingssysteem Is Gemaakt
Hoe Het Windows-besturingssysteem Is Gemaakt

Video: Hoe Het Windows-besturingssysteem Is Gemaakt

Video: Hoe Het Windows-besturingssysteem Is Gemaakt
Video: Windows 10 - Opstartproblemen Oplossen Volledige Zelfstudie 2024, April
Anonim

Microsoft Windows is 's werelds meest gebruikte besturingssysteem en het eerste met een grafische beheerinterface. Volgens statistieken voor 2013 wordt Windows gebruikt op 90% van de bestaande pc's.

Hoe het Windows-besturingssysteem is gemaakt
Hoe het Windows-besturingssysteem is gemaakt

Personal computer in elk huis

Windows is oorspronkelijk ontworpen als een grafische add-on voor het MS-DOS-besturingssysteem. De eerste personal computers van IBM werden bestuurd door het door Microsoft ontwikkelde MS-DOS-besturingssysteem. Dit systeem was een redelijk effectief hulpmiddel voor computerbesturing, maar moeilijk te leren, vereiste bepaalde kennis en moest daarom worden vereenvoudigd.

Toen IBM software bestelde bij Microsoft voor de eerste personal computer, ging Gates voor een truc - hij kocht een kant-en-klaar QDOS-systeem voor $ 50.000, hernoemde het MS-DOS en verkocht het aan IBM.

Dit werd goed begrepen bij Microsoft, dat zichzelf een wereldwijde taak oplegde - om elke gebruiker een handige personal computer te bieden. Dus in de periode van 1981 tot 1983. het bedrijf werkte actief aan de creatie van de eerste versie van het besturingssysteem, dat destijds innovatief was, met de codenaam Interface Manager.

Windows 1.0

Officieel werd in 1983 de opkomst aangekondigd van een nieuw platform, dat in de definitieve versie windows (windows) werd genoemd. Veel sceptici waardeerden het gemak en de verreikende vooruitzichten van het nieuwe besturingssysteem niet en noemden het een "opgeblazen softwareproduct". Zoals u weet, bleek uit de verdere geschiedenis van de productontwikkeling dat de kritiek volkomen tevergeefs was. Deze uitspraken hadden geen ernstige gevolgen voor de plannen van Microsoft, dat twee jaar na de officiële presentatie van Windows aan het grote publiek haar nieuwe softwareproduct Windows 1.0 op de markt bracht.

Het nieuwe besturingssysteem bevrijdde gebruikers van het verplichte MS-DOS-kenmerk - het invoeren van opdrachten waarmee de besturing werd uitgevoerd. Windows 1.0 werd bestuurd door simpele muisbewegingen en klikken op de juiste delen van het scherm. Daarnaast bevatte het besturingssysteem van Microsoft destijds veel innovatieve features. Schuifbalken, vervolgkeuzemenu's, pictogrammen, dialoogvensters, de mogelijkheid om tussen programma's te schakelen zonder ze allemaal opnieuw te starten, al deze handige functies voor de gemiddelde gebruiker zijn uitgerust met het nieuwe platform. Windows 1.0 bevatte ook verschillende extra programma's om de gebruiker te helpen bij hun dagelijkse activiteiten. De opkomst van een systeem met een handige grafische beheerinterface is een echte doorbraak geworden in de ontwikkeling van software voor personal computers.

Windows 98 is de nieuwste versie van het MS-DOS-systeem.

Windows 1.0 was een grafische toevoeging aan het MS-DOS-besturingssysteem, maar werd het platform waarop vervolgens een onafhankelijk systeem werd ontwikkeld, dat precies dezelfde naam kreeg.

Aanbevolen: