Hoe Een Foto Gemaakt Met Een Mobiele Telefoon Te Verbeteren

Inhoudsopgave:

Hoe Een Foto Gemaakt Met Een Mobiele Telefoon Te Verbeteren
Hoe Een Foto Gemaakt Met Een Mobiele Telefoon Te Verbeteren

Video: Hoe Een Foto Gemaakt Met Een Mobiele Telefoon Te Verbeteren

Video: Hoe Een Foto Gemaakt Met Een Mobiele Telefoon Te Verbeteren
Video: 25 EENVOUDIGE MANIEREN OM THUIS COOLE FOTO'S TE MAKEN 2024, April
Anonim

De beste manier om een goede foto te maken met een camera van een mobiele telefoon, is door de instructies die bij het apparaat worden geleverd zorgvuldig te lezen en bij het fotograferen rekening te houden met de eigenaardigheden van de camera. In sommige gevallen kunt u de beschadigde afbeelding echter enigszins corrigeren met een grafische editor.

Hoe een foto gemaakt met een mobiele telefoon te verbeteren
Hoe een foto gemaakt met een mobiele telefoon te verbeteren

Noodzakelijk

  • - Photoshop-programma;
  • - plug-in Noiseware Professional voor Photoshop;
  • - een foto gemaakt met een camera van een mobiele telefoon.

instructies:

Stap 1

Laad de snapshot die u gaat corrigeren in een grafische editor. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op het bestand. Selecteer in het contextmenu de optie "Openen met" en selecteer in de lijst met programma's de Photoshop-editor.

Stap 2

Een veelvoorkomend probleem bij het fotograferen met een mobiele telefoon is een vervormd perspectief door de kanteling van de camera. Corrigeer de vervorming met de opdrachten Roteren en Vervormen uit de groep Transformeren van het menu Bewerken. Met de opdracht Roteren kunt u de afbeelding draaien en met de opdracht Vervormen het perspectief wijzigen door de muis over de hoeken van het kader dat rond de afbeelding verschijnt te slepen. Pas de transformatie toe door op de Enter-toets te drukken.

Stap 3

Snijd de afbeelding bij met het gereedschap Bijsnijden. Het is te vinden in het toolpalet aan de linkerkant van het Photoshop-venster. Selecteer een deel van de foto met het gereedschapsframe. De delen van de afbeelding die buiten het kader blijven, worden bijgesneden. Pas de tool toe door op Enter te drukken.

Stap 4

Een van de problemen met foto's gemaakt met een mobiele telefooncamera is de overvloed aan ruis. Verwijder ruis met de Noiseware Professional-plug-in. Het instellingenvenster van de plug-in wordt geopend vanuit de Imagenomic-groep, die u kunt vinden in het menu Filter. Selecteer in de vervolgkeuzelijst linksboven in het venster de juiste voorinstelling voor het verwijderen van ruis. Kijk eens naar de rechterkant van het voorbeeld, waar het resultaat van het toepassen van het filter wordt weergegeven. Klik OK.

Stap 5

Pas de kleurbalans van je foto aan. Om dit te doen, schakelt u de afbeelding naar de Lab-kleurmodus door de optie Lab te kiezen in de groep Modus van het menu Afbeelding. Gebruik de opdracht Curven in de groep Aanpassing van het menu Afbeelding om het venster met filterinstellingen te openen. Klik met de linkermuisknop op de meest rechtse pipet in het instellingenvenster. Gebruik deze pipet om een deel van de afbeelding te selecteren dat wit moet zijn. Klik met de linkermuisknop op de meest linkse pipet en wijs met deze tool naar het zwarte gedeelte van de afbeelding. Selecteer in de vervolgkeuzelijst met kanalen bovenaan het venster de kanalen a en b om de beurt. Herhaal met de pipetten in deze kanalen. Pas de correctie toe door op OK te klikken.

Stap 6

Pas de helderheid en het contrast van de foto aan. Dit kan worden gedaan met behulp van de opdracht Helderheid / Contrast uit de groep Aanpassing van het menu Afbeelding. Sleep de knoppen om de gewenste parameterwaarden in te stellen. Klik op de OK-knop.

Stap 7

Schakel de afbeelding terug naar de RGB-modus door de RGB-optie te kiezen in de groep Modus van het menu Afbeelding.

Stap 8

Sla de gecorrigeerde foto op met de opdracht Opslaan als in het menu Bestand.

Aanbevolen: