Hoe Kom Je Erachter Wie Een Map Heeft Gemaakt

Inhoudsopgave:

Hoe Kom Je Erachter Wie Een Map Heeft Gemaakt
Hoe Kom Je Erachter Wie Een Map Heeft Gemaakt

Video: Hoe Kom Je Erachter Wie Een Map Heeft Gemaakt

Video: Hoe Kom Je Erachter Wie Een Map Heeft Gemaakt
Video: Een map maken en bestanden verplaatsen naar die map 2024, April
Anonim

Het moderne besturingssysteem Windows 7 biedt volop mogelijkheden voor het configureren van systeembeveiliging en het controleren van wijzigingen in het systeem. Alle bestanden en mappen op partities hebben een vastgesteld toegangsbeleid. Ga naar de eigenschappen om te zien wie eigenaar is van een map.

Hoe kom je erachter wie een map heeft gemaakt
Hoe kom je erachter wie een map heeft gemaakt

instructies:

Stap 1

Open de locatie van de map waarin u geïnteresseerd bent in Deze computer. Klik met de rechtermuisknop op de afbeelding van de map en vervolgens op het onderste item "Eigenschappen". Het informatievenster voor de geselecteerde map wordt geopend. Ga naar het tabblad Beveiliging en klik vervolgens op de knop "Geavanceerd" om naar de geavanceerde instellingen te gaan. Let op het tabblad "Eigenaar" van het geopende venster.

Stap 2

Het veld Huidige eigenaar toont de naam en groep van de eigenaar van de geselecteerde map. De naam en groep worden gespecificeerd door middel van een schuine streep. Het hulpprogramma biedt ook de mogelijkheid om de eigenaar van deze map te wijzigen in een andere computergebruiker. Om de eigenaar van de geselecteerde map te wijzigen, selecteert u een gebruiker uit de beschikbare lijst of voegt u een andere toe. Klik hiervoor op de knop "Wijzigen" en vervolgens op "Andere gebruikers en groepen". Zoek de gewenste persoon met behulp van de ingebouwde zoekoptie en voeg deze toe aan de lijst.

Stap 3

Het is vermeldenswaard dat de eigenaar van een map niet altijd de maker van een map is. De eigenaar wordt automatisch de gebruiker die geautoriseerd was toen de map werd aangemaakt. Sommige mappen en bestanden worden echter beïnvloed door het systeem of virussen. Om de activiteit van processen te volgen, moet u een systeembewakingsprogramma installeren. U kunt ook speciale software installeren die alle acties op de computer realtime registreert.

Stap 4

Kijk naar het moment waarop de map is gemaakt en vergelijk met de programmarecords. Een van deze hulpprogramma's is Expert. Je kunt het vinden op de website soft.ru. Installeer op de lokale schijf van het besturingssysteem. Voer het programma uit en stel een opstartwachtwoord in. Zet dan gewoon de computer uit. Als u wilt zien welke mappen en door wie op de computer zijn gemaakt, opent u het programma, voert u het wachtwoord in en bekijkt u de opgenomen schermafbeeldingen.

Aanbevolen: