Hoe Weet Je Wanneer Een Foto Is Gemaakt?

Inhoudsopgave:

Hoe Weet Je Wanneer Een Foto Is Gemaakt?
Hoe Weet Je Wanneer Een Foto Is Gemaakt?

Video: Hoe Weet Je Wanneer Een Foto Is Gemaakt?

Video: Reageren op video's van 11 JAAR geleden!! 2022, December
Anonim

Wanneer de functie van het opnemen van de datum van de afbeelding in de afbeelding zelf niet wordt gebruikt, helpen verschillende elementen vaak om de datum te onthouden, zoals de bestandsnaam of informatie in de metadata. Dit alles kan worden bekeken door het apparaat op een computer aan te sluiten.

Hoe weet je wanneer een foto is gemaakt?
Hoe weet je wanneer een foto is gemaakt?

Het is nodig

  • - kaartlezer;
  • - bestandsbeheer.

instructies:

Stap 1

Om erachter te komen wanneer de foto is genomen, opent u de map met het gegeven object en beweegt u de muiscursor over het gewenste item. Als de instellingen van uw systeem dit toestaan, kunt u aanvullende informatie bekijken in het pop-upvenster - meestal is er geschreven informatie over de bestandsgrootte, wijzigingsdatum, aanmaakdatum, camera- en lensmodel, enzovoort. De datum van de foto wordt weergegeven volgens de systeemdatum op het apparaat waarmee deze is gemaakt. In sommige gevallen gaan de tijd en datum op de camera verloren en zijn mensen gewoon te lui om deze naar de huidige te wijzigen, dus laten ze de instellingen ongewijzigd. In dit geval kan de datum waarop de foto is gemaakt niet worden gevonden.

Stap 2

Als u de datum wilt weten waarop een foto is gemaakt met een mobiel apparaat, download dan een speciaal bestandsbeheer dat overeenkomt met het geïnstalleerde besturingssysteem. Houd er rekening mee dat het een leesfunctie voor metadata moet hebben. Start het daarna op uw telefoon, navigeer naar de bestandsmap en bekijk aanvullende informatie.

Stap 3

Download ook een bestandsbeheerder voor uw computer. Ga na het starten naar het bestandsmenu en lees hieronder de datum waarop de foto is gemaakt, als dergelijke informatie in deze afbeelding staat. Het gaat meestal verloren bij het overbrengen van een bestand via sommige internetdiensten en bij het gebruik van gewone grafische editors zoals Paint.

Stap 4

Download en installeer een programma om afbeeldingen op uw computer te bekijken, hoogstwaarschijnlijk hebben ze ook een functie voor het lezen van aanvullende informatie. De gemakkelijkste manier om erachter te komen wanneer een foto is gemaakt, is door naar de titels te kijken. Vaak worden ze toegewezen op basis van de datum en tijd van de foto. Dit geldt met name voor fotografie vanaf mobiele apparaten.

Populair per onderwerp