Hoe De Tataarse Taal Te Installeren

Inhoudsopgave:

Hoe De Tataarse Taal Te Installeren
Hoe De Tataarse Taal Te Installeren

Video: Hoe De Tataarse Taal Te Installeren

Video: Hoe De Tataarse Taal Te Installeren
Video: Generatie Poetin: Strijden voor de Tataarse cultuur - de Volkskrant 2024, Mei
Anonim

Omdat ons land multinationaal is, is het soms vereist om een andere taal dan Russisch te gebruiken in besturingssystemen van de Windows-familie, bijvoorbeeld Tataars. Om dit te doen, moet u het systeem configureren voor het geselecteerde taalpakket.

Hoe de Tataarse taal te installeren
Hoe de Tataarse taal te installeren

instructies:

Stap 1

Tijdens de installatie van een besturingssysteem van de Windows-familie wordt aanbevolen om alle taalpakketten te gebruiken door ze in het bijbehorende venster te selecteren. Soms moeten gebruikers een bepaald aantal teksten afdrukken, niet alleen in het Russisch of Engels, maar ook in andere. De Tataarse taal zal als voorbeeld worden gebruikt.

Stap 2

Denk bij het kiezen van een extra taal niet aan de hoeveelheid vrije ruimte op de harde schijf die wordt gebruikt om het systeem te lokaliseren. Als u het "gewicht van lokalisatiebestanden" vergelijkt met de grootte van het systeem zelf, zal het resultaat verwaarloosbaar zijn.

Stap 3

Als u tijdens de installatie van het systeem niet de optie hebt geselecteerd om alle talen te installeren, moet u op het menu "Start" klikken en naar het "Configuratiescherm" gaan. Dubbelklik in het geopende venster met de linkermuisknop op het pictogram "Regionale en taalopties". In deze applet kunt u alle instellingen wijzigen die op enigerlei wijze met talen te maken hebben: toetsenbordindeling, standaardtaal, enz.

Stap 4

Voordat u wijzigingen aanbrengt in de systeeminstellingen, is het raadzaam een herstelpunt aan te maken. Deze applicatie is te vinden in de sectie standaardprogramma's van het menu Start.

Stap 5

Klik in het appletvenster met de linkermuisknop op het tabblad "Talen" en vervolgens op de knop "Details". Klik in het blok met toetsenbordindelingen op de knop "Toevoegen". Selecteer in het geopende venster de Tataarse taal uit de beschikbare opties.

Stap 6

Om de instellingen op te slaan, klikt u op de knoppen "Toepassen" en "OK". Meestal is een herstart van de computer vereist om de wijzigingen door te voeren. Klik op het menu "Start", selecteer "Afsluiten" en klik in het geopende venster op de groene knop uiterst rechts.

Stap 7

Na het laden van het systeem is de Tataarse lay-out actief, net als de andere - Russisch, Amerikaans, Oekraïens, enz. Maar om teksten te typen en af te drukken, moet u de lettertypebestanden downloaden en op het systeem installeren.

Aanbevolen: