Hoe De Kazachse Taal Op Een Computer Te Installeren

Inhoudsopgave:

Hoe De Kazachse Taal Op Een Computer Te Installeren
Hoe De Kazachse Taal Op Een Computer Te Installeren

Video: Hoe De Kazachse Taal Op Een Computer Te Installeren

Video: Hoe De Kazachse Taal Op Een Computer Te Installeren
Video: Top 5 voorgeïnstalleerde handige Windows 10 programma's 2024, Mei
Anonim

De talen die vooraf op de computer zijn geïnstalleerd, voldoen soms niet aan de behoeften van consumenten. Om ervoor te zorgen dat een inwoner van elk land ter wereld de computer van een buitenlander kan gebruiken, is het mogelijk om de vereiste wereldtaal te installeren, bijvoorbeeld Kazachs.

Hoe de Kazachse taal op een computer te installeren
Hoe de Kazachse taal op een computer te installeren

Het is nodig

  • - een computer
  • - toetsenbord

instructies:

Stap 1

Controleer welke talen standaard op uw computer zijn geïnstalleerd. Met de fabrieksinstellingen links bevindt de taalbalk zich in de rechterbenedenhoek van de monitor. Er moet bijvoorbeeld EN worden weergegeven, wat betekent: nu kun je op de computer alleen Engelse letters typen.

Stap 2

Als u een taalindicator ziet, beweegt u de cursor eroverheen. Klik met de linkermuisknop op de weergegeven taal. Er verschijnt een klein paneel, waar de aanduidingen van de geïnstalleerde "standaard" talen worden aangegeven. Voor inwoners van Rusland zijn dit bijvoorbeeld standaard RU en EN.

Stap 3

Installeer zelf de Kazachse taal die je nodig hebt. Zoek in de linkerbenedenhoek van het scherm de Start-knop. In sommige versies van Windows zal het worden ondertekend, in sommige is het slechts een cirkel met een vierkleurige vlag - het symbool van het besturingssysteem.

Stap 4

Selecteer Configuratiescherm in het menu Start. Het venster "Instellingen computerinstellingen" wordt geopend, waar u het systeem naar wens kunt configureren. Om de Kazachse taal te installeren, zoekt u de functie "Taal en regionale normen" in de lijst. Open het. Je ziet een venster met verschillende tabbladen: Formaten, Locatie, Talen en Toetsenborden, Geavanceerd. Open "Talen en toetsenborden" met één muisklik.

Stap 5

Gebruik in het nieuwe venster de knop Toetsenbord wijzigen> Toevoegen. Zoek in de lijst met wereldtalen die wordt geopend "Kazachs". Klik twee keer op het "+" teken. Vink in het vervolgkeuzemenu "Toetsenbord" het vakje aan naast de gewenste taal.

Stap 6

Klik op "Toon" rechts van het taalselectievenster, het toetsenbord bevat tekens die typisch zijn voor de Kazachse taal. Herschrijf deze informatie of maak een foto van het scherm zodat u later geen tijd verspilt aan het zoeken naar de gewenste symbolen.

Stap 7

Bevestig uw keuze met de knop "OK". In het volgende venster kunt u de Kazachse taal "Standaard" instellen. Dan is het van hem dat de computer begint te werken en hoeft u niet van toetsenbord te wisselen.

Stap 8

Als je de rest van de talen niet nodig hebt, verwijder ze dan. Selecteer een specifieke taal in het venster, klik op de knop in het menu aan de rechterkant "Verwijderen". U kunt de standaardtaal niet verwijderen. Bevestig uw wijzigingen door op Toepassen> OK te klikken.

Stap 9

Sluit alle vensters. De wijzigingen worden onmiddellijk van kracht. U kunt de aanwezigheid van de Kazachse taal controleren met de schakelaars Shift (leeuw) + alt="Beeld" of door opnieuw naar het taalpaneel te gaan.

Aanbevolen: