Hoe Hash-sommen Van Bestanden Te Controleren

Inhoudsopgave:

Hoe Hash-sommen Van Bestanden Te Controleren
Hoe Hash-sommen Van Bestanden Te Controleren

Video: Hoe Hash-sommen Van Bestanden Te Controleren

Video: Hoe Hash-sommen Van Bestanden Te Controleren
Video: A TRICK EVERYONE SHOULD KNOW | How to make any stainless steel pan non-stick | THE MERCURY BALL TEST 2024, Mei
Anonim

Gebruikers van personal computers kopiëren vaak schijfkopieën van iso-, nrg-, mdf-, enz.-formaten van het netwerk. In sommige gevallen, wanneer ze op een leesapparaat zijn gemonteerd, kan het programma een fout weergeven over een niet-overeenkomende controlesom. U kunt de afbeelding controleren op het samenvallen van deze bedragen met behulp van speciale programma's.

Hoe hash-sommen van bestanden te controleren
Hoe hash-sommen van bestanden te controleren

Noodzakelijk

HashTab-software

instructies:

Stap 1

Meestal wordt de checksum begrepen als de md5-waarde (checksum). Om deze parameter van een bestand snel te bepalen, moet u het HashTab-programma installeren. Het effect van dit programma is minimaal - het bouwt zijn tabblad op in de applet "Bestandseigenschappen", waar u de felbegeerde waarde kunt bekijken.

Stap 2

U kunt het hulpprogramma downloaden via de volgende link https://www.implbits.com/HashTab/HashTabWindows.aspx. Klik op de geladen pagina op de knop Downloaden. Het installeren van het programma bestaat uit het uitvoeren van het installatieprogramma en het klikken op de knoppen Volgende en Voltooien. Om de werking van het hulpprogramma te testen, maakt u een kopie van een bestand op het bureaublad in een andere map, bijvoorbeeld in de "Nieuwe map".

Stap 3

Klik met de rechtermuisknop op het voorbeeldbestand en selecteer Eigenschappen. Ga in het geopende venster naar het tabblad "Bestandshashes". In het somblok ziet u 3 parameters (CRC32, MD5 en SHA-1) en hun waarden. Vergelijk een van deze waarden met de controlesom van het kopieerbestand. Ga hiervoor naar het blok Hash-vergelijking en klik op de knop Bestand vergelijken.

Stap 4

Selecteer in het geopende venster het bestand uit de "Nieuwe map" en druk op de Enter-toets. Als de sommen overeenkomen op het tabblad "File hash sums", ziet u een groen vinkje, anders een rood doorgestreept teken.

Stap 5

Houd er rekening mee dat het hulpprogramma zijn eigen instellingen heeft, die verborgen zijn in het checksum-blok. Klik met de rechtermuisknop op een van deze waarden - u ziet de volgende opties: Kopiëren, Alles kopiëren of Instellingen. Klik met de linkermuisknop op de regel "Instellingen".

Stap 6

In het programma-instellingenvenster kunt u het type controlesom selecteren dat wordt weergegeven. Het wordt aanbevolen om markeringen achter te laten op CRC32 en MD5, de waarden van de resterende regels zijn in uitzonderlijke gevallen vereist.

Aanbevolen: