Hoe De Temperatuur Van Een Videokaart Te Controleren

Inhoudsopgave:

Hoe De Temperatuur Van Een Videokaart Te Controleren
Hoe De Temperatuur Van Een Videokaart Te Controleren

Video: Hoe De Temperatuur Van Een Videokaart Te Controleren

Video: Hoe de videokaart correct op te warmen 2022, November
Anonim

Videokaarten worden hot - iedereen die ook maar een beetje geïnteresseerd is in hoe een computer werkt, weet hiervan. Maar videoadapters worden op verschillende manieren verwarmd, elk heeft een bepaalde bedrijfstemperatuur, die niet wordt aanbevolen. Bovendien kan de temperatuur van de videokaart fluctueren, afhankelijk van het type belasting - en bij het bekijken van een film zal het er een zijn, en tijdens het spelen van een 3D-shooter zal het anders zijn.

Hoe de temperatuur van een videokaart te controleren
Hoe de temperatuur van een videokaart te controleren

Het is nodig

Computer, videokaart, AIDA64 Extreme Edition-programma (of internettoegang om het te downloaden), basis computervaardigheden

instructies:

Stap 1

Download het AIDA64 Extreme Edition-installatiepakket. Een proefversie van dertig dagen van het testprogramma is gratis te downloaden, zonder functionele beperkingen. U kunt later beslissen of u de volledige versie wilt kopen.

Stap 2

Installeer het programma. Het installatieproces is uiterst eenvoudig, u hoeft alleen maar een taal te selecteren, akkoord te gaan met de voorwaarden van de licentieovereenkomst en meerdere keren op de knop "volgende" te klikken. Voer het programma uit. Als u het net hebt geïnstalleerd, wordt het programma automatisch gestart.

Stap 3

Selecteer op het tabblad 'Extra' de optie 'Systeemstabiliteitstest'. Er verschijnt een venster met twee statusgrafieken. Selecteer voor de bovenste grafiek de weergavemodus "Temperaturen" (een van de tabbladen in de regel boven de grafiek). Bij standaard instellingen wordt de temperatuur van de videokaart niet weergegeven.

Stap 4

Om de temperatuur van de videokaart aan de grafiek toe te voegen, klikt u op de knop "Voorkeuren" in de rechterbenedenhoek van het venster. Het venster voor het selecteren van sensoren wordt weergegeven, waarvan de temperatuur in de grafiek wordt weergegeven. Selecteer in de lege regels alle GPU-diodesensoren. Er zijn er verschillende en ze tonen de temperatuur van verschillende blokken van de videokaart. Sluit het selectievenster. Vanaf dit moment zal de grafiek veelkleurige lijnen van temperaturen van de videokaartblokken toevoegen. Welke van hen bij welk blok hoort, staat in de bovenste regel van het diagramveld. In dit geval wordt de temperatuur de hele tijd weergegeven terwijl het raam loopt. Als je de temperatuur in het spel wilt meten, start je het gewoon zonder de grafiekvensters te sluiten.

Populair per onderwerp