Hoe De Gezondheid Van Een Videokaart Te Controleren

Inhoudsopgave:

Hoe De Gezondheid Van Een Videokaart Te Controleren
Hoe De Gezondheid Van Een Videokaart Te Controleren

Video: Hoe De Gezondheid Van Een Videokaart Te Controleren

Video: Hoe bouw ik een videokaart in mijn computer? 2022, December
Anonim

Het kopen van een videokaart in een computerelektronicawinkel of salon is niet altijd een garantie voor kwaliteit. Elke videokaart die zelfs in de fabriek van de fabrikant is gekocht, kan permanente storingen veroorzaken. Daarom moet de gekochte videoadapter worden getest voordat u uw zuurverdiende geld weggeeft. Natuurlijk zal niet elke computersalon akkoord gaan met het testen van een videokaart, maar als een dergelijke kans zich voordoet, mis deze dan niet.

Hoe de gezondheid van een videokaart te controleren
Hoe de gezondheid van een videokaart te controleren

Het is nodig

Ati Tool-software

instructies:

Stap 1

U kunt het testprogramma meenemen op een flash-drive of op een cd-rom. Het verschilt van andere programma's die vergelijkbaar zijn in het uitvoeren van bepaalde functies door het kleine formaat van de distributiekit en de hoge functionaliteit. Ondanks dat de naam van het programma Ati bevat, is het ook geschikt voor andere merken videokaarten. Een uitzondering kunnen enkele kaarten van geïntegreerde videokaarten zijn, die later verschenen dan de release van het programma zelf. Installeer de nieuwste stuurprogramma's voor uw videokaart voordat u dit programma installeert en uitvoert.

Stap 2

Na het starten van het programma ziet u een venster waarin u de waarden van de schuifregelaars wijzigt. Klik eerst op de knop 3D-weergave weergeven en de harige kubusvideo wordt in een nieuw venster geopend. Dit programma wordt in de volksmond "hairy cube" genoemd. In de linkerbenedenhoek ziet u de FPS-waarden (huidig ​​en gemiddeld). Laat het programma 10-15 minuten aan staan ​​om temperatuurveranderingen te observeren. Dienovereenkomstig zal het groeien. Voor de kern van een videokaart is de ideale temperatuur 60-65 graden. Sommige modellen voelen goed aan bij 80 graden, maar deze temperatuur wordt als kritiek beschouwd. Een snelle temperatuurstijging tot dergelijke indicatoren duidt op een overtreding van het koelsysteem. Als het bord oud is, kunt u oververhittingsproblemen oplossen door de koelpasta te vervangen.

Stap 3

Als alles in orde is met het koelsysteem, let dan op de afbeelding van de "harige kubus". Het verschijnen van gele vlekken duidt op storingen, de stabiliteit van een dergelijke kaart is twijfelachtig. Als het aantal vlekken groter is dan 10 in één stuk, zelfs na het vervangen van de koelpasta, is het de moeite waard om uw voeding te controleren. Als de voeding onlangs is aangeschaft, is het zinvol om met een vervangende videokaart onder garantie contact op te nemen met de winkel. Een klein aantal punten en een lage kerntemperatuur hoeven geen angst te veroorzaken, de videokaart werkt op het juiste niveau.

Stap 4

Klik nu op de knop Scannen op artefacten. De volgende controle wordt gestart, waarbij u de aanwezigheid van fouten kunt achterhalen. Een statisch beeld van de "harige kubus" wordt op het scherm weergegeven. Als er geen fouten zijn, ziet u in de linkerbenedenhoek het opschrift Geen fouten voor ** sec. In plaats van sterretjes ziet u het aantal seconden sinds de laatste fout. Hoe hoger de waarde, hoe beter. Als er binnen 10-15 minuten geen fouten zijn opgetreden en de temperatuur normaal blijft, is de videokaart in uitstekende staat.

Populair per onderwerp