Een Antivirusprogramma Installeren

Inhoudsopgave:

Een Antivirusprogramma Installeren
Een Antivirusprogramma Installeren

Video: Een Antivirusprogramma Installeren

Video: Een Antivirusprogramma Installeren
Video: How to install Avast Free Antivirus on Windows 10 2024, Mei
Anonim

Het eerste computervirus werd bijna gelijktijdig met de eerste computers geboren aan het begin van de jaren 70 van de vorige eeuw. Het eerste antivirusprogramma heette "The Reeper" en diende hetzelfde doel als zijn huidige erfgenamen. Alleen moest ze nu vechten tegen een enkel en bekend virus, maar welke moderne antivirus kan de computer van vandaag betrouwbare bescherming bieden tegen die tien- en honderdduizenden virussen die klaar staan om elke seconde op je computer te vallen, en in het algemeen, zal ten minste één van hen zo'n moeilijke taak aan.

Virussen en computers werden tegelijkertijd geboren
Virussen en computers werden tegelijkertijd geboren

instructies:

Stap 1

Iedereen weet dat er tegenwoordig geen computer meer online kan worden gezet zonder een betrouwbare anti-virus waakhond. Maar u kunt besmet raken zonder online te gaan. Elk lokaal opslagmedium - een USB-flashstation, schijf, geheugenkaart - kan drager worden van een virus - een programma dat zonder medeweten van de gebruiker op een computer wordt ingevoerd en allerlei soorten storingen kan veroorzaken. En het belangrijkste is dat het virus zichzelf kan kopiëren en vermenigvuldigen, waarbij het alle computerbronnen die het wist binnen te dringen, methodisch aantast. Antivirussoftware helpt infecties te weerstaan. Wat voor soort antivirus u op uw computer wilt installeren, is aan u. Allemaal hebben ze min of meer te maken met hun directe functie. Hier is een kleine lijst van de toonaangevende antivirusbedrijven: Dr. Web, Eset NOD, Symantec, Avira, Kaspersky Lab.

Het virus kan de computer binnendringen vanaf de meegebrachte USB-stick
Het virus kan de computer binnendringen vanaf de meegebrachte USB-stick

Stap 2

Een virus dat een computer heeft geïnfecteerd kan op alle mogelijke manieren de installatie van een antivirus voorkomen, in dat geval heeft u een Live-CD nodig. Vanaf zo'n schijf wordt de antivirus ingeschakeld op het moment dat de computer wordt opgestart en, zelfs voordat het systeem wordt gestart, worden alle virussen gevonden en geneutraliseerd. Maar zo'n manoeuvre kan alleen nodig zijn als u zich aanvankelijk geen zorgen maakte over de veiligheid en uw computersysteem liet geïnfecteerd raken. Om nooit met een dergelijke situatie geconfronteerd te worden, moet u een onveranderlijke regel voor uzelf ontwikkelen - het eerste programma dat u op uw computer installeert voordat u ermee aan de slag gaat, zal zeker antivirus zijn.

Stap 3

Het maakt niet uit welk antivirusprogramma je kiest, ze worden allemaal op ongeveer dezelfde manier geïnstalleerd. Voer het antivirusinstallatiebestand uit. De meeste van hen zullen tijdens het installatieproces vragen of u de beveiligingsmodus wilt inschakelen. Als je een absoluut nieuw systeem hebt, je computer is niet verbonden met internet en je hebt er geen externe informatiedragers in geplaatst, dan kun je veilig op "nee" klikken. Maar als u vermoedt dat er al een virus op uw computer is binnengedrongen, dan kunt u het er maar beter mee eens zijn. Misschien moet u tijdens het installatieproces het serienummer van de antivirus in het opgegeven veld invoeren. U vindt het nummer op de doos onder de schijf of in de bijlage bij het installatiebestand. Door de aanwijzingen van het programma te volgen, kunt u het eenvoudig en snel installeren. Schrik niet als de antivirus onmiddellijk na het starten alarmerende waarschuwingen begint te geven. Hoogstwaarschijnlijk zal het u informeren over verouderde databases. Om nieuwe virussen met succes te bestrijden, zal de antivirus bijna elke dag informatie over nieuwe virussen van de server moeten downloaden, anders kan hij ze op geen enkele manier weerstaan. Dus rustig laten verversen.

Soms is het nodig om de harde schijf aan een onderzoek te onderwerpen voordat u de antivirus installeert
Soms is het nodig om de harde schijf aan een onderzoek te onderwerpen voordat u de antivirus installeert

Stap 4

Lees aandachtig alle waarschuwingen die het programma u zal geven. Ze heeft mogelijk uw hulp nodig bij het herkennen van verdachte bestanden of brieven. Soms kunnen pop-uptips of waarschuwingen u op de zenuwen werken, maar daarom moet u de computerbeveiliging niet uitschakelen. De gevolgen van een virusinfectie zullen u veel meer problemen bezorgen, en misschien zelfs leiden tot de vernietiging van het hele systeem. Installeer daarom een antivirusprogramma, het geeft je geen absolute garantie, maar in 99, 99% van de gevallen zal het je behoeden voor mogelijke problemen.

Aanbevolen: