Hoe Een Virus Te Verwijderen Dat Antivirus Niet Verwijdert

Inhoudsopgave:

Hoe Een Virus Te Verwijderen Dat Antivirus Niet Verwijdert
Hoe Een Virus Te Verwijderen Dat Antivirus Niet Verwijdert

Video: Hoe Een Virus Te Verwijderen Dat Antivirus Niet Verwijdert

Video: Hoe Een Virus Te Verwijderen Dat Antivirus Niet Verwijdert
Video: How to Remove ANY Virus from Windows 10 in ONE STEP in 2021 2024, Mei
Anonim

Virussen zijn helaas een integraal onderdeel van de virtuele ruimte van vandaag. Zowel hun aantal als hun manier van werken nemen voortdurend toe. Tegelijkertijd zijn veel virussen uitgerust met een heel systeem van bescherming tegen antivirusprogramma's. Dit is het maken van meerdere kopieën van het viruslichaam en vermomd als andere programma's. Een van de soorten camouflage is een poging van een virus om "zichzelf te presenteren" als een werkend systeembestand. In dit geval kan de antivirus het niet verwijderen, zelfs niet als het het heeft gedetecteerd - het systeem staat het niet toe.

Hoe een virus te verwijderen dat antivirus niet verwijdert
Hoe een virus te verwijderen dat antivirus niet verwijdert

Noodzakelijk

Computer, opstartschijf of flashstation met bestandsbeheer, computervaardigheden

instructies:

Stap 1

Noteer de naam van het bestand dat niet kan worden verwijderd en het pad ernaartoe. Een actief besturingssysteem verhindert dat het antivirusprogramma het virus verwijdert. Om een virus te verwijderen, moet u dit dus doen wanneer het systeem niet actief is. In dit geval moet het mogelijk zijn om met bestanden te werken. Dit betekent dat u de computer moet opstarten met een speciale opstartdiskette of USB-stick. Op internet is een groot aantal kant-en-klare opstartdisk-images te vinden. Zorg ervoor dat de bestandsbeheerder wordt vermeld in de lijst met afbeeldingsprogramma's. Download deze afbeelding en brand deze op schijf.

Stap 2

Om vanaf de schijf op te starten, gaat u naar het BIOS (druk op Del, F2 of een andere toets, afhankelijk van het moederbordmodel) en wijzigt u de opstartvolgorde zodat de eerste in de lijst de opstartschijf is of, indien nodig, een USB-flash drijfveer.

Stap 3

Start op vanaf schijf, start bestandsbeheer. Zoek daarin het bestand dat de antivirus niet kon verwijderen en verwijder het zelf. Vergeet echter niet dat het virus mogelijk "verborgen" is in een proces dat cruciaal is voor de werking van het besturingssysteem, en nadat het bestand met het virus is verwijderd, kan het normaal zijn dat het niet wordt geladen. In dit geval moet het systeem hoogstwaarschijnlijk opnieuw worden geïnstalleerd.

Aanbevolen: