Hoe De Harde Schijf Te Controleren?

Inhoudsopgave:

Hoe De Harde Schijf Te Controleren?
Hoe De Harde Schijf Te Controleren?

Video: Hoe De Harde Schijf Te Controleren?

Video: Hoe De Harde Schijf Te Controleren?
Video: Harde schijf controleren in Windows 10 2024, Mei
Anonim

Er is een vrij groot aantal gespecialiseerde programma's ontworpen om de procedure voor het controleren van de harde schijf uit te voeren. Het Windows-besturingssysteem zelf heeft ook een ingebouwd hulpprogramma voor het controleren van chkdsk.

Hoe de harde schijf te controleren?
Hoe de harde schijf te controleren?

instructies:

Stap 1

Open het hoofdsysteemmenu door op de knop "Start" te klikken en ga naar het item "Deze computer" om de procedure voor het controleren van de geselecteerde harde schijf te starten. Roep het contextmenu van de te controleren harde schijf op door met de rechtermuisknop te klikken en selecteer het item "Eigenschappen". Gebruik het tabblad "Service" van het dialoogvenster dat wordt geopend en selecteer de optie "Controle uitvoeren" in het gedeelte "Schijf controleren". Gebruik de knop Uitvoeren in het volgende dialoogvenster om de niet-systeemschijf onmiddellijk te controleren, of wacht tot er een bericht verschijnt waarin staat dat het volume dat voor de systeemschijf wordt gebruikt, niet kan worden geverifieerd. In dit geval moet u uw computer opnieuw opstarten.

Stap 2

Keer terug naar het hoofdsysteemmenu "Start" om een alternatieve procedure uit te voeren voor het controleren van de harde schijf en ga naar het item "Uitvoeren". Voer de cmd-waarde in de regel "Openen" in en roep het contextmenu van het gevonden "Command Line"-element op door met de rechtermuisknop te klikken. Geef Uitvoeren als beheerder op en voer chkdsk stationsnaam: / f / r in het tekstvak van de opdrachtinterpreter in. Autoriseer de scan door op de Enter-functietoets te drukken en onthoud dat de bovenstaande beperkingen voor het uitvoeren van een onmiddellijke systeemschijfcontrole ook in dit geval blijven bestaan.

Stap 3

Gebruik een opstartschijf als het onmogelijk is om de geselecteerde harde schijf te controleren met behulp van de bovenstaande methoden.

Stap 4

Voor Windows XP moet u vanaf de schijf opstarten in de herstelconsole en de waarde chkdsk stationsnaam: / r invoeren in het tekstvak van de opdrachtprompt.

Stap 5

Voor Windows-versies Vista en 7 moet u opstarten vanaf de installatieschijf en de gewenste taalvoorkeursinstellingen opgeven. Bevestig uw keuze door op de knop "Volgende" te klikken en gebruik de optie "Systeemherstel". Geef het te controleren systeem op en selecteer opnieuw "Volgende". Gebruik de optie Opdrachtprompt in het dialoogvenster Herstelopties selecteren en voer de waarde chkdsk stationsnaam: / r in het tekstvak van de Windows-opdrachtinterpreter in.

Aanbevolen: