Een Query Maken In Ms Access

Inhoudsopgave:

Een Query Maken In Ms Access
Een Query Maken In Ms Access

Video: Een Query Maken In Ms Access

Video: Een Query Maken In Ms Access
Video: Een query maken in MS Access 2024, Mei
Anonim

Microsoft Access is een elektronische databasetoepassing waarin u tabellen, rapporten, formulieren en query's kunt maken. Query is een speciaal hulpmiddel voor het selecteren van gegevens volgens een specifiek criterium uit tabellen en andere query's.

Een query maken in Ms Access
Een query maken in Ms Access

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - Microsoft Access-programma.

instructies:

Stap 1

Voer MS Acess uit om een verzoek in te dienen. Ga naar het tabblad "Verzoeken", klik op de knop "Maken" en selecteer "In ontwerpmodus".

Stap 2

Selecteer in het dialoogvenster dat wordt geopend de tabellen en velden waaruit u een query wilt genereren door te dubbelklikken. Houd er rekening mee dat ze zijn toegevoegd aan het ontwerpformulier. Als u een query wilt maken op basis van velden uit meerdere tabellen, moet u ervoor zorgen dat er een relatie is tussen de tabellen. Ga hiervoor naar het databasevenster, roep het menu "Service" - "Dataschema" op. De aanwezigheid van een verband kan worden beoordeeld aan de hand van de lijn tussen de tabellen.

Stap 3

Maak een eenvoudige selectiequery, voeg de vereiste velden toe en voer de query uit met de knop op de werkbalk (rood uitroepteken). Sla uw vraag op.

Stap 4

Doe een aanvraag met een selectievoorwaarde. Om dit te doen, voert u in het ontwerpformulier in een willekeurig veld, bijvoorbeeld "Positie", het veld "Selectievoorwaarde" in - zoals "Secretaris". Voer het uitvoeringsverzoek uit. In dit geval selecteert de query gegevens uit de tabel volgens de opgegeven voorwaarde, d.w.z. geeft informatie over secretaresses weer.

Stap 5

Om een zoekopdracht te maken waarbij gegevens voor elke positie worden geselecteerd, voert u het volgende in het veld "Criteria" in: [Voer een positie in]. Wanneer u vervolgens het uitvoeringsverzoek start, verschijnt elke keer een dialoogvenster waarin u wordt gevraagd de functie van de medewerker in te voeren. Dit verzoek zal veelzijdiger zijn.

Stap 6

Doe een verzoek met een beperkte datum, bijvoorbeeld om informatie te selecteren over de contracten van het bedrijf van de afgelopen maand. Voer in het veld Criteria voor de Contractdatum het volgende tussen # 2010-01-06 # en # 2010-06-30 # in. Voer het uitvoeringsverzoek uit. Het aanmaken van het verzoek is voltooid, sla het op met de knop met de diskette op de werkbalk.

Aanbevolen: