Hoe Plakkerige Toetsen Te Verwijderen Remove

Inhoudsopgave:

Hoe Plakkerige Toetsen Te Verwijderen Remove
Hoe Plakkerige Toetsen Te Verwijderen Remove

Video: Hoe Plakkerige Toetsen Te Verwijderen Remove

Video: Hoe Plakkerige Toetsen Te Verwijderen Remove
Video: Hoe het aluminium verwarmingsradiatorgedeelte te vervangen 2024, Mei
Anonim

Plaktoetsen en muisknoppen kunnen gemakkelijk worden geactiveerd wanneer beginnende gebruikers of mensen met een handicap achter de computer zitten. Als u deze modi niet hoeft te gebruiken, schakelt u ze uit door een paar stappen te volgen.

Hoe plakkerige toetsen te verwijderen remove
Hoe plakkerige toetsen te verwijderen remove

instructies:

Stap 1

Plaktoetsen op het toetsenbord worden gebruikt wanneer het voor de gebruiker moeilijk is om meerdere toetsen tegelijk in te drukken. Deze modus is van toepassing op toetsen zoals Ctrl, Alt, Shift en de Windows-toets (met de afbeelding van de Windows-vlag). Na het indrukken van de bedieningstoets blijft deze actief totdat de gebruiker op de tweede toets drukt, waarmee de combinatie is voltooid.

Stap 2

Om plaktoetsen te verwijderen zonder deze modus uit te schakelen, drukt u tijdens het gebruik vijf keer op de Shift-toets. Om Sticky Keys volledig uit te schakelen, roept u het onderdeel Toegankelijkheid aan. Open hiervoor het Configuratiescherm via het menu Start. Selecteer in de categorie met dezelfde naam het pictogram "Toegankelijkheid" door erop te klikken met de linkermuisknop - er wordt een nieuw dialoogvenster geopend.

Stap 3

Ga in het geopende venster naar het tabblad "Toetsenbord". Verwijder in het gedeelte Sticky Keys de markering uit het vak naast Sticky. Klik op de knop "Toepassen" om de nieuwe instellingen van kracht te laten worden. Sluit het venster "Toegankelijkheid" door op de knop OK of het pictogram [x] in de rechterbovenhoek van het venster te klikken.

Stap 4

Met Sticky Mouse Button kan de gebruiker de muisknop niet ingedrukt houden tijdens het selecteren en slepen van objecten. Om deze modus te activeren, houdt u de werkende muisknop kort ingedrukt; om deze modus uit te schakelen, klikt u nogmaals op de muisknop.

Stap 5

Roep de muiscomponent aan om plakkerige muisknoppen volledig uit te schakelen. Open hiervoor het Configuratiescherm via het menu Start. Selecteer in de categorie "Printers en andere apparatuur" het pictogram "Muis" door erop te klikken met de linkermuisknop. Als het "Configuratiescherm" een klassieke uitstraling heeft, selecteert u onmiddellijk het gewenste pictogram.

Stap 6

In het dialoogvenster "Eigenschappen voor muis" dat wordt geopend, gaat u naar het tabblad "Muisknoppen" en verwijdert u de markering uit het veld tegenover het label "Sticky inschakelen" in het gedeelte "Muisknop Sticky". Pas de nieuwe instellingen toe en sluit het eigenschappenvenster.

Aanbevolen: