Hoe Maak Je Een Horizontale Foto Verticaal?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Horizontale Foto Verticaal?
Hoe Maak Je Een Horizontale Foto Verticaal?

Video: Hoe Maak Je Een Horizontale Foto Verticaal?

Video: Hoe Maak Je Een Horizontale Foto Verticaal?
Video: Quick Tip Lightroom | Foto's draaien en spiegelen/kantelen (Dutch) 2024, Mei
Anonim

Als je gevoel voor schoonheid in plaats van horizontaal vereist dat je je foto verticaal weergeeft, hoef je de foto niet opnieuw te maken. U kunt dit probleem oplossen met Adobe Photoshop.

Hoe maak je een horizontale foto verticaal?
Hoe maak je een horizontale foto verticaal?

Noodzakelijk

Adobe Photoshop

instructies:

Stap 1

Open de gewenste foto in Adobe Photoshop: klik op het menu-item "Bestand"> "Open", geef in het nieuwe venster het pad naar het bestand op en klik op "Openen". Klik op Afbeelding> Afbeeldingsgrootte of druk op Alt + Ctrl + I. Er wordt een nieuw venster geopend, onthoud de waarden die in de velden Breedte en Hoogte staan. Verder kunt u op basis van de probleemstelling op verschillende manieren handelen. Als je alleen de foto hoeft te draaien, lees dan 2-4 punten van de instructies, en als je een van de fragmenten van de horizontale foto in een verticale foto verandert, dan van 5 naar 7.

Stap 2

Maak een nieuw document (Ctrl + N) en specificeer in het veld "Breedte" de waarde van de hoogte van het document, waarvan u de afmetingen hebt onthouden in de vorige stap van de instructie, en specificeer in het veld "Hoogte" de waarde van de breedte.

Stap 3

Selecteer het gereedschap Verplaatsen en sleep de afbeelding van de originele foto naar het nieuw gemaakte document. Activeer een nieuw document en zorg ervoor dat je de laag met de verplaatste afbeelding geselecteerd hebt.

Stap 4

Druk op de toetscombinatie Ctrl + T. Er verschijnen transparante vierkante markeringen aan de zijkanten van de afbeelding, verplaats de cursor iets verder van een van hen af, zodat deze de vorm aanneemt van een gebogen pijl. Houd de linkerknop ingedrukt en trek aan de muis zodat de afbeelding een gelijkmatige verticale positie inneemt. Gebruik het gereedschap Verplaatsen om de afbeelding recht te trekken.

Stap 5

Maak een nieuw document en geef de parameter "Hoogte" op, voer de breedtewaarde in die u in de eerste stap van de instructie hebt onthouden. Voer in het vak Breedte een waarde in die ongeveer 2 of 3 keer kleiner is dan wat u hebt opgegeven bij Hoogte. Met andere woorden, je zou een portretlijst moeten hebben.

Stap 6

Activeer de originele afbeelding, selecteer de Zoom Tool (sneltoets Z) en houd de linkermuisknop op de afbeelding ingedrukt en verplaats deze een beetje naar links. Voor zover de randen van het beeld zichtbaar zijn. Selecteer het gereedschap Rechthoekig selectiekader (sneltoets M, schakel tussen aangrenzende elementen Shift + M) en gebruik het om het gebied van de afbeelding te selecteren waarvan u een verticale foto wilt maken.

Stap 7

Selecteer het gereedschap Verplaatsen en sleep de selectie naar het document dat in de vijfde stap van de instructie is gemaakt. Lijn het goed uit.

Stap 8

En tot slot, een stap die beide opties gemeen hebben, is het resultaat opslaan. Klik op het menu-item Bestand> Opslaan als of druk op de sneltoetsen Ctrl + Shift + S. Selecteer in het venster dat verschijnt het pad voor de toekomstige afbeelding, specificeer het pad, stel Jpeg in het veld "Files of type" in en klik op de knop "Opslaan".

Aanbevolen: