Hoe Windows 8.1 Verschilt Van Windows 8

Hoe Windows 8.1 Verschilt Van Windows 8
Hoe Windows 8.1 Verschilt Van Windows 8

Video: Hoe Windows 8.1 Verschilt Van Windows 8

Video: Hoe Windows 8.1 Verschilt Van Windows 8
Video: Windows 8 и Windows 8.1 отличия - краткий видео обзор 2024, Mei
Anonim

Windows 8.1 is een besturingssysteem dat een bètaversie is van Windows 8. Het werd uitgebracht op 18 oktober 2013. Microsoft was genoodzaakt om een nieuwe versie te maken vanwege de enorme hoeveelheid kritiek die op Windows 8 is ontstaan.

winda
winda

Allereerst moet worden opgemerkt dat de nieuwe versie de knop "Start" heeft geretourneerd, waarvan de afwezigheid werd geassocieerd met de meeste kritiek. De mogelijkheden zijn echter sterk verminderd in vergelijking met eerdere versies van Windows. Het is onwaarschijnlijk dat dit gebruikers tevreden zal stellen, aangezien het niet de aanwezigheid van de knop zelf is die belangrijk is, maar de toegang tot de functionaliteit ervan.

De grootste veranderingen waren in de Metro-interface, aangepast voor touch-apparaten. Twee standaard maten tegels toegevoegd, het werd mogelijk om hun maten te wijzigen en tegels te groeperen. De mogelijkheden van personalisatie zijn uitgebreid. Er zijn verschillende zeer interessante toepassingen toegevoegd, waaronder: "Skype", "Alarm", "Koken", "Gezondheid en fitness", enz. De mogelijkheid toegevoegd om applicaties automatisch bij te werken.

Nieuwe Internet Explorer 11 is geïnstalleerd op Windows 8.1, die volgens de ontwikkelaars een hogere snelheid heeft, wat handig kan zijn voor langzamere computers en mobiele apparaten. Met de nieuwe IE 11 kunt u ook meerdere tabbladen naast elkaar op hetzelfde scherm openen. Hun aantal is afhankelijk van de ingestelde resolutie.

De zoekfunctie is aanzienlijk veranderd en verbeterd en de integratie met de Bing-service is gemaakt. Nu krijgt de gebruiker bij het zoeken volledige informatie over het gevraagde object, hij hoeft geen extra bewegingen te maken.

Windows 8.1 biedt een bootstrap-optie, waarna de gebruiker rechtstreeks naar de klassieke desktop gaat en Metro omzeilt. Er is nu een eenvoudigere manier om het werk te voltooien - door met de rechtermuisknop op de knop "Start" te klikken. Daarnaast heeft de nieuwe versie ondersteuning voor DirectX 11.2 en 3D-printers.

Zoals u kunt zien, zijn er in Windows 8.1 veel veranderingen die het onderscheiden van Windows 8. Velen van hen zijn erg belangrijk, waardoor het werk met het besturingssysteem aanzienlijk wordt vereenvoudigd. Het lijkt vreemd waarom de ontwikkelaars er niet aan dachten om al deze functies in de originele versie op te nemen.

In dit opzicht is het raadzaam om bij het kopen van een laptop of computer waarop Windows 8 vooraf is geïnstalleerd, deze onmiddellijk bij te werken naar Windows 8.1. U kunt dit doen via de Windows Store, een app in Metro.

Aanbevolen: