Hoe De Beeldresolutie Te Verhogen

Inhoudsopgave:

Hoe De Beeldresolutie Te Verhogen
Hoe De Beeldresolutie Te Verhogen

Video: Hoe De Beeldresolutie Te Verhogen

Video: Hoe De Beeldresolutie Te Verhogen
Video: Vergroten met superresolutie (Photoshop) 2024, Mei
Anonim

Als je inzoomt, kun je zien dat het beeld dat door het menselijk oog op afstand als een volwaardig beeld wordt waargenomen, uit stippen bestaat. Dpi (dots per inch), of dots per inch, is de maateenheid voor beeldresolutie. Hoe meer stippen op één inch worden geplaatst, hoe duidelijker het beeld eruitziet, dat wil zeggen dat resolutie meestal een maateenheid wordt genoemd die de dichtheid van beeldpunten beschrijft. Er zijn verschillende stappen die u moet nemen om de resolutie van een afbeelding te verhogen.

Hoe de beeldresolutie te verhogen
Hoe de beeldresolutie te verhogen

instructies:

Stap 1

Als u in een grafische editor werkt, bijvoorbeeld Adobe Photoshop, selecteert u in de bovenste menubalk "Afbeelding", in het vervolgkeuzemenu, klikt u met de linkermuisknop op het item "Afbeeldingsgrootte" - een nieuw dialoogvenster wordt geopend. In het geopende venster, in de velden voor het aanwijzen van de meeteenheden, stelt u (selecteer met behulp van de vervolgkeuzelijst) de waarde "Pixels" in en voert u de gewenste waarde in. Klik OK.

Stap 2

Roep de component "Weergave" op om de resolutie van het beeld op het beeldscherm te verhogen. Open hiervoor het "Configuratiescherm" via het menu "Start" en klik in de categorie "Vormgeving en thema's" met de linkermuisknop op het pictogram "Beeldscherm". Een andere manier: klik met de rechtermuisknop ergens op het bureaublad dat vrij is van bestanden en mappen, selecteer Eigenschappen in het vervolgkeuzemenu. Een nieuw dialoogvenster "Beeldschermeigenschappen" wordt geopend.

Stap 3

Ga naar het tabblad "Opties" in het venster dat wordt geopend en sleep de schuifregelaar in de groep "Schermresolutie". Hoe hoger de schermresolutie, hoe kleiner de grootte van verschillende elementen op het scherm (map- en bestandspictogrammen, labels, knoppen in vensters, enzovoort). Nadat u de gewenste resolutie hebt geselecteerd, klikt u op de knop "Toepassen". Het scherm wordt even zwart en dan zie je hoe de elementen in de nieuwe resolutie worden weergegeven. Bevestig uw acties en sluit het venster met weergave-eigenschappen.

Stap 4

Open Printers en faxapparaten om de afdrukresolutie in te stellen. Om dit te doen, roept u het "Configuratiescherm" op via het menu "Start". Klik in de categorie Printers en andere hardware op het pictogram Printers en faxapparaten. Klik in het geopende venster met de rechtermuisknop op het pictogram van uw printer en selecteer de opdracht "Afdrukvoorkeuren". Ga naar het tabblad "Afbeeldingen" en selecteer de resolutie die u nodig hebt (voor sommige printers - de knop "Geavanceerd", de optie "Afdrukkwaliteit"). Klik op de knop "Toepassen" om de nieuwe instellingen van kracht te laten worden en het venster te sluiten.

Aanbevolen: