Hoe U Uw Linux-versie Kunt Achterhalen

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Linux-versie Kunt Achterhalen
Hoe U Uw Linux-versie Kunt Achterhalen

Video: Hoe U Uw Linux-versie Kunt Achterhalen

Video: Hoe U Uw Linux-versie Kunt Achterhalen
Video: Linux от Microsoft можно скачать! Firefox убрали. Новое в elementaryOS 6. Дистрибутив Nitrux OS 1.6 2024, Mei
Anonim

Linux is een op Unix gebaseerd besturingssysteem dat is ontwikkeld door het GNU-project. In tegenstelling tot betaalde besturingssystemen zoals Microsoft Windows of Apple Mac OS X, zijn Linux-shells divers en hebben ze geen enkel officieel pakket. Elke distributie ziet er anders uit. Daarom zijn er problemen met het bekijken van informatie over het systeem.

Hoe u uw Linux-versie kunt achterhalen
Hoe u uw Linux-versie kunt achterhalen

instructies:

Stap 1

U kunt de Linux-versie vinden op de terminal. Informatie over de versie van het Linux-besturingssysteem wordt meestal opgeslagen in een bestand (RedHat - 2 bestanden) in de directory: /etc/*release* In de meest populaire Linux-build Ubuntu bevindt deze directory zich hier: / etc / lsb-release.

Stap 2

Om erachter te komen welke Linux-release op uw computer is geïnstalleerd, leest u dit bestand: $ cat / etc / * release *

DISTRIB_ID = Ubuntu

DISTRIB_RELEASE = 8.0

DISTRIB_CODENAME = winterhard

DISTRIB_DESCRIPTION = "Ubuntu 8.0.2"

Stap 3

Gebruik voor Ubuntu en bijna alle Linux-distributies die op Debian zijn gebouwd het commando: $ lsb_release -a

Er zijn geen LSB-modules beschikbaar.

Distributeur-ID: Ubuntu

Beschrijving: Ubuntu 8.0.2

Vrijgeven: 8.0

Codenaam: hardy

Stap 4

Een andere manier om uw Linux-versie vanaf de terminal te vinden, is door konsole te openen en u aan te melden als root. Dan moet je het commando uitvoeren: cat /etc/issue.net Het scherm zal informatie weergeven over de Linux-distributie, bijvoorbeeld Ubuntu 8.04.

Stap 5

Selecteer in de Gnome-build Systeem in het paneel, vervolgens Systeembeheer en tenslotte Systeemmonitor. Het systeemmonitorvenster dat wordt geopend, geeft de Linux Ubuntu-, Gnome- en kernelversie aan.

Stap 6

In sommige Linux-distributies kunt u ook informatie vinden over de versie van het besturingssysteem in het helpbestand. Selecteer "Systeem" in het Gnome-paneel en klik op "Over". De documentatie die in de eerste welkomstparagraaf op het scherm wordt geladen, bevat informatie over het geïnstalleerde besturingssysteem en de versie ervan.

Aanbevolen: