Windows-build Bekijken

Inhoudsopgave:

Windows-build Bekijken
Windows-build Bekijken

Video: Windows-build Bekijken

Video: Windows-build Bekijken
Video: [Windows 11 最新情報] Windows Insider Preview Build 22468(Devチャネル)が公開 2024, Mei
Anonim

In sommige situaties moet u de montage van uw Windows weten, bijvoorbeeld wanneer u contact opneemt met de technische ondersteuning. Ook schrijven ze in de systeemvereisten voor sommige programma's de OS-versie die nodig is om de software uit te voeren. In het algemeen, als u basisinformatie over uw systeem wilt, moet u de Windows-assemblage kennen.

Windows-build bekijken
Windows-build bekijken

Noodzakelijk

Windows-computer

instructies:

Stap 1

Als je een pakket van de opstartdiskette voor je besturingssysteem hebt, dan is de eenvoudigste manier om de assembly als volgt te bekijken: Het nummer kan aan de binnenkant van de verpakking worden geschreven. Soms wordt de versie van de Windows-assemblage ook rechtstreeks op de schijf geschreven met de OS-distributiekit.

Stap 2

Met deze methode kunt u de assemblage van het Windows-besturingssysteem achterhalen, ongeacht de versie. Klik op Begin. Selecteer "Alle programma's". Zoek en open Accessoires in de lijst met programma's. Zoek de opdrachtregel tussen de standaardprogramma's.

Stap 3

Typ winver bij de opdrachtprompt. Na een paar seconden verschijnt er een venster met basisinformatie over uw besturingssysteem. In dit venster vindt u informatie over de versie van de OS-assembly.

Stap 4

Als alternatief kunt u dxdiag invoeren op de opdrachtregel. Na een paar seconden start de Direct X Diagnostic Tool. Het eerste venster dat wordt geopend, bevat basisinformatie over uw systeem. Zoek de regel "Besturingssysteem". Onder alle waarden voor deze regel bevindt zich de assemblageversie van uw besturingssysteem. Het buildnummer staat aan het einde van de regel.

Stap 5

U kunt ook msinfo32.exe typen op de opdrachtregel. Uitgebreide informatie over je OC zal verschijnen. Zoek onder hen naar de regel "Versie". De waarde van deze regel is het buildnummer van uw besturingssysteem.

Stap 6

Als u om de een of andere reden geen toegang hebt tot de opdrachtregel, kunt u op deze manier de versie van de assemblage van het besturingssysteem achterhalen. Open uw systeemstation en vervolgens achtereenvolgens de mappen Windows en System32. Als u een 64-bits besturingssysteem hebt, moet u dienovereenkomstig de map System64 openen.

Stap 7

Zoek in deze map een bestand met de naam Winver.exe. Klik op dit bestand door te dubbelklikken met de linkermuisknop. In een seconde verschijnt een venster waarin informatie over de versie van uw OS-assembly zal verschijnen.

Aanbevolen: