De Opdrachtregel Oproepen In Windows XP

Inhoudsopgave:

De Opdrachtregel Oproepen In Windows XP
De Opdrachtregel Oproepen In Windows XP

Video: De Opdrachtregel Oproepen In Windows XP

Video: De Opdrachtregel Oproepen In Windows XP
Video: Прощай, Windows XP!!! 2024, Mei
Anonim

Het besturingssysteem Windows XP is zo gebouwd dat u er zowel in grafische modus met shell-vensters (bijvoorbeeld "Windows Verkenner") als in de opdrachtregel mee kunt werken. In het laatste geval moet u een specifieke reeks opdrachten kennen.

De opdrachtregel oproepen in Windows XP
De opdrachtregel oproepen in Windows XP

Noodzakelijk

Besturingssysteem Windows XP

instructies:

Stap 1

De opdrachtregel is een programma waarmee de computergebruiker communiceert met de onderdelen van het besturingssysteem. Uiterlijk ziet het venster van dit programma eruit als een dos-venster, dus veel gebruikers proberen er niet mee om te gaan. Het bewerken van instellingen in de tekstmodus is inderdaad behoorlijk gevaarlijk, vooral voor een beginner.

Stap 2

Aangezien een taak op verschillende manieren kan worden uitgevoerd in besturingssystemen van de Windows-familie, is het de moeite waard om elk van de momenteel bestaande te overwegen. Probeer allereerst de opdrachtregel door de Run-applet te laten lopen. Om dit te doen, klikt u op het menu "Start" en selecteert u de hierboven gesproken applet. Voer in een leeg veld het commando cmd in en druk op de Enter-toets of de "OK"-knop. U ziet het programmavenster "Opdrachtregel".

Stap 3

Een andere manier om dit hulpprogramma te starten, is door een snelkoppeling te openen vanuit het menu Start. Klik hiervoor op het menu "Start", klik met de linkermuisknop op de regel "Alle programma's" (of "Programma's" in de klassieke menustijl), open het gedeelte "Accessoires" en selecteer de snelkoppeling "Opdrachtprompt". Deze snelkoppeling kan desgewenst op het bureaublad worden weergegeven of in het snelstartmenu worden geplaatst.

Stap 4

Om een snelkoppeling op uw bureaublad te maken, klikt u met de rechtermuisknop op het gewenste pictogram in het menu Start, selecteert u Verzenden naar en selecteert u Bureaublad. Om een snelkoppeling van de sectie "Standaard" naar het algemene snelmenu te kopiëren, opent u het contextmenu en selecteert u de opdracht "Pin to Start".

Stap 5

Omdat dit programma wordt gestart door een uitvoerbaar bestand te openen, het is heel goed mogelijk om dit bestand in de systeemmap te vinden. Open hiervoor het venster "Deze computer" en navigeer naar het systeemstation. Open vervolgens de Windows-systeemmap (kan een andere naam hebben), vervolgens de System 32-map en dubbelklik op het bestand cmd.exe. Voor een snellere start, kopieert u gewoon de volgende regel naar de adresbalk van het geopende Windows Verkenner-venster (C: WINDOWSsystem32cmd.exe) en drukt u op Enter.

Aanbevolen: