Een Bestand Verwijderen Dat In Gebruik Is Door Een Andere Toepassing

Inhoudsopgave:

Een Bestand Verwijderen Dat In Gebruik Is Door Een Andere Toepassing
Een Bestand Verwijderen Dat In Gebruik Is Door Een Andere Toepassing

Video: Een Bestand Verwijderen Dat In Gebruik Is Door Een Andere Toepassing

Video: Een Bestand Verwijderen Dat In Gebruik Is Door Een Andere Toepassing
Video: (Netherland)-temporary file hoe gemakkelijk te verwijderen zonder de software, gebruik de standaard 2024, April
Anonim

Soms, wanneer u een bestand probeert te verwijderen, verschijnt er een melding dat het bestand bezet is door een andere toepassing en niet kan worden verwijderd. De reden hiervoor is dat er op dit moment een proces plaatsvindt in het besturingssysteem dat dit bestand gebruikt, dus verwijderen is onmogelijk. Het is natuurlijk erg frustrerend als het onmogelijk is om een bestand op je eigen computer te verwijderen. Maar dit betekent niet dat het helemaal niet kan worden verwijderd.

Een bestand verwijderen dat in gebruik is door een andere toepassing
Een bestand verwijderen dat in gebruik is door een andere toepassing

Noodzakelijk

  • - Computer met Windows XP;
  • - Unlocker-programma.

instructies:

Stap 1

Om dit bestand te verwijderen, moet u het programma sluiten dat het gebruikt. Als je weet wat voor soort programma het is, doe dat dan. Druk op de sneltoets Ctrl + Shift + Esc. Als u het besturingssysteem Windows XP gebruikt, verschijnt Taakbeheer onmiddellijk nadat u op deze toetsen hebt gedrukt. U kunt ook op Ctrl + Alt + Del drukken en er wordt een venster geopend. Selecteer in dit venster "Taakbeheer".

Stap 2

Ga na het openen van Taakbeheer naar het tabblad "Processen" Zoek vervolgens in het gedeelte "Beschrijving" naar de naam van het programma. Nadat u het programma hebt gevonden, klikt u er met de rechtermuisknop op. Er verschijnt een contextmenu. Selecteer daarin "Proces beëindigen". Er verschijnt een venster met een waarschuwing over mogelijk gegevensverlies. Klik in dit venster ook op "Proces beëindigen". Nadat het proces is voltooid, kunt u het bestand veilig verwijderen omdat het door geen enkel proces meer wordt gebruikt.

Stap 3

Als je geen idee hebt welk programma het bestand dat je wilt verwijderen kan gebruiken, dan moet je eerst de naam van dit programma achterhalen. Dit kan met het programma Unlocker, dat helemaal gratis is. Download het van internet en installeer het op de harde schijf van uw computer. U hoeft Unlocker niet te starten. Na installatie start het automatisch op.

Stap 4

Klik nu met de rechtermuisknop op het bestand dat u wilt verwijderen. Selecteer vervolgens Unlocker in het contextmenu. Er verschijnt een venster. Dit venster bevat informatie over het proces dat het verwijderen van het bestand blokkeert. Klik op dit proces met de linkermuisknop. Klik vervolgens onderaan het venster op de optie "Proces doden". Wacht een paar seconden. Het programmavenster wordt gesloten. Nu is het proces dat het verwijderen van het bestand blokkeerde verwijderd. Klik met de rechtermuisknop op het bestand en selecteer "Verwijderen" in het contextmenu.

Aanbevolen: