Hoe Maak Je Een Foto Van Het Juiste Formaat

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Foto Van Het Juiste Formaat
Hoe Maak Je Een Foto Van Het Juiste Formaat

Video: Hoe Maak Je Een Foto Van Het Juiste Formaat

Video: Hoe Maak Je Een Foto Van Het Juiste Formaat
Video: Bepaal het juiste formaat voor jouw foto afdrukken. 2024, Mei
Anonim

Een afbeelding van een bepaald formaat kan in verschillende situaties nodig zijn: voor het ontwerpen van artikelen, webpagina's, afdrukken in uitgevers, enz. De eenvoudigste manier is om de benodigde afbeelding te vinden, maar het komt voor dat de vereiste maat er gewoon niet is. In dit geval heeft u de hulp van grafische editors nodig.

Hoe maak je een foto van het juiste formaat
Hoe maak je een foto van het juiste formaat

instructies:

Stap 1

Probeer eerst de afbeelding te vinden met behulp van zoekmachines. Voer uw zoekopdracht in en selecteer vervolgens het tabblad met zoekinstellingen. Google heeft bijvoorbeeld de knop Zoekhulpmiddelen, terwijl Yandex een pictogram met schuifregelaars heeft. Vervolgens moet u het item "Grootte" selecteren en de exacte waarden opgeven. Of kies bijvoorbeeld voor Groot als je een foto met een goede resolutie nodig hebt.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 2

Is er geen afbeelding met het gewenste formaat, dan kunt u deze zelf aan de lijsten aanpassen. Er zijn manieren. De eerste is dat u eerst een document met het gewenste formaat maakt en vervolgens de afbeelding wijzigt. De tweede is het tegenovergestelde - u opent de afbeelding en wijzigt de grootte. Er is in wezen geen verschil: het hangt allemaal af van uw voorkeuren en doelen. Voorbeelden zullen worden overwogen in Adobe Photoshop, maar u kunt andere grafische editors gebruiken.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 3

De eerste manier. Klik op "Bestand" - "Nieuw …" of de toetsencombinatie Ctrl + N. Er verschijnt een venster met instellingen voor je. Geef daar de parameters voor de breedte, hoogte en de gewenste kleurresolutie op. Open vervolgens de gewenste afbeelding in de browser, klik met de rechtermuisknop en selecteer "Afbeelding kopiëren". Keer dan terug naar het programma en druk op de combinatie Ctrl + V.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 4

De afbeelding verschijnt in het grafische editorvenster. Klik vervolgens op "Bewerken" - "Vrije transformatie" of de combinatie van Ctrl + T. Er verschijnen belangrijke punten, met behulp waarvan u de afbeelding kunt aanpassen aan de grootte van het werkvenster. Zodra u het gewenste resultaat krijgt (u kunt trouwens buiten de grenzen van het werkgebied gaan), klikt u op "Bestand" - "Opslaan als …" of de toetsencombinatie Ctrl + S.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 5

Tweede manier. U moet eerst de afbeelding naar uw computer downloaden, vervolgens op "Bestand" - "Open …" (of de combinatie van Ctrl + O) klikken en de gewenste afbeelding selecteren. Selecteer vervolgens "Afbeelding" - "Afbeeldingsgrootte …" of druk op de combinatie Alt + Ctrl + I. Schakel het selectievakje "Behoud aspectverhouding" uit en selecteer de gewenste grootte. Druk vervolgens op de OK-toets.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 6

Het resultaat zal waarschijnlijk niet het beste zijn: de foto wordt lelijk gecomprimeerd (maar geen feit). Om dit te voorkomen, is het beter om niet de afbeelding te verkleinen, maar de grootte van het canvas. ("Afbeelding" - "Canvasgrootte" of Alt + Ctrl + C). In dit geval zul je de afbeelding zelf moeten aanpassen, zoals bij de eerste methode (vrije transformatie).

Aanbevolen: